CHP Gaziantep İl Başkanı Sucu, “Önceliğimiz İhale Değil Sağlık”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHALELER İPTAL EDİLSİN, İPTAL EDİLEN İHALELERİN BÜTÇESİ KORONAVİRÜSÜN YAYILIMINI ÖNLEMEK AMACIYLA KULLANILSIN!

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Gaziantep’teki belediyelerin ve çeşitli kamu kurumlarının aciliyeti olmayan ihaleleri iptal etmesi gerektiğini, İptal edilen ihalelerin bütçesinin yeni tip koronavirüsün yayılımını önlemek amacıyla kullanması gerektiğini savundu.

Hayri Sucu, Şahinbey Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkartılan Akkent Cami inşaatının ihalesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Sucu, Akkent Cami inşaatının ihaleye çıkarılmasına sert tepki gösterdi.

Sucu, “Ülkemizde devam eden koronavirüsü (KOVİD-19)salgını nedeniyle hükümetin aldığı tedbirler doğrultusunda belediyeler ve kamu kurumları aciliyeti olmayan ihaleleri iptal etmeli. İptal edilen ihalelerin bütçesini koronavirüsün yayılımını önlemek amacıyla kullanmalı” dedi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, koronavirüsü (KOVİD-19)salgını nedeniyle hükümetin aldığı tedbirlere yeni önerilerde bulundu. Sucu, ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini bu dönemde savurganlık uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

UMARIM ÇOK FAZLA CAN KAYBIMIZ OLMAZ…

Dünyada ve ülkemizde koronavirüsten dolayı can kayıplarının yaşandığını hatırlatan Başkan Sucu, “Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde geçen yıl aralıkta ortaya çıkan Kovid-19 salgını, 210 ülke ve bölgeye yayılarak pandemiye dönüştü. Salgın nedeniyle dünya genelinde 120 bin civarında kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı dünya genelinde 2 milyona yaklaştı. Ülkemizde de binden fazla vatandaşımız bu illetten dolayı hayatını kaybetti. Umarım çok fazla can kaybımız olmadan bu virüs belasından kurtuluruz. Bunun için yetkilerin çağrılarına kulak vermeli evde kalmalı, mümkün olduğunca temastan kaçınıp, kendimizi izole etmeliyiz” diye konuştu.

BİRÇOK İHALE İPTAL EDİLMELİ

İl Başkanı Hayri Sucu, Gaziantep’teki belediyelerin ve çeşitli kamu kurumlarının aciliyeti olmayan ihaleleri iptal etmesi gerektiğini, İptal edilen ihalelerin bütçesinin yeni tip koronavirüsün yayılımını önlemek amacıyla kullanması gerektiğini savundu. Sucu, “Ülkemizde devam eden koronavirüsü (KOVİD-19)salgını nedeniyle hükümetin aldığı tedbirler doğrultusunda belediyeler ve kamu kurumları aciliyeti olmayan ihaleleri iptal etmeli. İptal edilen ihalelerin bütçesini koronavirüsün yayılımını önlemek amacıyla kullanmalı. Bir çok ilde ihaleler iptal edildi. Son günlerde kentimizde aciliyeti olmayan cami ihaleleri, araç ihaleleri yapılıyor. Bunlar şu an için acil olan ihaleler değil. Buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Şu süreçte lütfen savurganlıktan, biz yaptık oldu mantığından vaz geçin” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİĞİMİZ CAMİ DEĞİL SAĞLIĞIMIZDIR

Hayri Sucu, Şahinbey Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkartılan Akkent Cami inşaatının ihalesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gaziantep’te 51 Oda, dernek ve sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan ortak açıklamada, Akkent Cami inşaatının ihaleye çıkarılmasına sert tepki gösterildiğini anımsatan Hayri Sucu, halkın öncelikli ihtiyacının Covid-19 belasından kurtulmak olduğuna dikkat çekti. Sucu, “İhalenin açık ihale usulü olarak yapılmaması, bu ihalenin usule uygun

olarak yapılıp yapılmadığı kaygılarını da beraberinde getirmektedir. Ayrıca ihalenin EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu) ilan edilmemesi, ihalenin içeriği hakkında kamuoyunun bilgisinin olmaması, bedelinin de doğru belirlenip belirlenmediği hakkında soru işareti oluşturmaktadır. Savcılık soruşturması devam ederken, yapının bundan sonraki durumu ile ilgili kararlar verilmiş bile! Sağlıklı bir zemin etüdü ve inşaatın şu anki statik analizi yapıldı mı, gerekli teknik incelemeler yapıldı mı, bilimsel ve teknik değerlendirmeler yapıldı mı? Bilemiyoruz! Yapıldı ise kimler tarafından yapıldı, ne zaman yapıldı, teknik raporlar tutuldu mu? Bilemiyoruz! Teknik rapor tutuldu ise kamuoyu ile paylaşılmadı. Hatalarla ve eksiklikler ile dolu bir geçmişi olan inşaattın hangi sebeple olursa olsun, ileride halkın güvenliğini riske atacak bir olumsuz durumu var ise tamamlanmaması ve kullanıma açılmaması gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Henüz savcılık soruşturması devam ederken, ben yaptım oldu anlayışı ile ihaleye çıkılması, inşaatın başlangıcında yapılan hukuki, bilimsel, teknik usulsüzlükler ve ihmaller silsilesinin devamı niteliğindedir. Unutmayınız ki belediyeler halkın belediyesidir. Belediyenin parası halkın parasıdır. Ve şu an halkın Akkent Camii inşaatının tamamlanmasından daha çok Covid-19 belasından kurtulmaya ihtiyacı vardır” dedi.

HER ALANDA OLDUĞU GİBİ SAĞLIKTA DA SORUNLARIMIZ BÜYÜDÜ

Devlet olarak sağlık yatırımlarına önem verilmesi gerektiğini kaydeden Sucu, şöyle konuştu: “Bu küresel soruna karşı tek tek bireyler olarak ulusal bir mücadele vermeliyiz. Gücümüz yettiğince önce insan sağlığı diyerek sağlık yatırımlarına önem vermeliyiz. Özel sağlık sistemi bir opsiyondur. Esas, devletin, sağlık hizmetinin tüm vatandaşlara fırsat eşitliğiyle ulaşacağı ve yüksek kaliteli sağlık hizmeti alacağı bir sistemdir, Türkiye için doğrusu budur. Her alanda olduğu gibi sağlıkta da sorunlarımız büyüdü.”

OLAN KEFEN PARAMIZI DA ÇAR ÇUR ETMEYELİM…

Başkan Sucu, “Bu kriz, bir halk sağlığı krizi olarak ortaya çıkmışsa da, ekonomik ve sosyal yönü çok ağırlıklı olan bir krizdir. Bu sebeple meseleyi çok boyutlu ele alıp, aklıselim ile bir Halk Sağlığı ve Ulusal Ekonomi Programı hazırlayıp daha fazla zaman kaybetmeden hayata geçirilmeli. Bu büyük kriz ancak birlik, beraberlik ve akl-ı selimle atlatılabilir. Bu sebeple lütfen ülkede barış ve huzur ortamını temin edecek bir dil ve üslup kullanalım. Lütfen israfı artık durdurun. Çünkü zaman itibar kazanma zamanı değil, milletin derdine çare bulma zamanıdır. Kamunun elindeki tüm imkân ve kaynakları, bu süreçte, sadece milletin ihtiyaçları için seferber edin. Çünkü devlet, sadece milleti için vardır. Kriz yönetimleri ancak ehil insanlar eliyle yapılırsa başarılı olur. Bu sebeple görevlendirmelerde torpil ve iltiması değil, ehliyet ve liyakati esas alın. Ülkede diyalog ortamını bir an önce oluşturun; muhalefeti itelemeyin, bir kere olsun kucaklamayı deneyin. Çifte standart değil adalet ile hareket edin. ‘Evdeyim ama açım’ diyen insanlara, devletin sopasını değil, şefkat ve merhamet elini uzatın. Böyle bir dönemde bu milletin görmek isteyeceği en son şey baskı ve tehdittir. Kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamalarımı Hazine Bakanlığı’nca karşılanmalı. Çiftçilerin borçları tümüyle yeniden yapılandırılmalı. Başta çiftçi ve besiciler olmak üzere, küçük ve orta boy işletmelere faizsiz ve uzun vadeli kredi imkânı getirilmeli. Çiftçinin girdilerindeki (tohum, mazot, gübre vs.) vergiler bütünüyle kaldırılmalı. Su-elektrik-doğalgaz faturaları halen abonelere gönderiliyor… Gücü olan ödesin deniliyor ama ödemeyenler ne olacak hala belirsiz… Bu süreçte vatandaş fatura derdiyle uğraşmamalı. Faturaları devlet karşılamalı” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP Gaziantep İl Başkanı Sucu, “Önceliğimiz İhale Değil Sağlık”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin