CHP İl Başkanlığından, Atay Hakkında Ortak Basın Açıklaması

GAZİANTEP SEÇİMLERİNE İLİŞKİN İLK SONUÇLAR GELDİ
GAZİANTEP SEÇİMLERİNE İLİŞKİN İLK SONUÇLAR GELDİ
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İl Başkanlığından, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay Hakkında Ortak Basın Açıklaması

“14.07.2020 tarihinde Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan bir soruşturmada Gaziantep Milletvekili Sayın Sermet ATAY’ın partimiz ve partimizin iki meclis üyesi hakkında basın yansıyan sözlerinden dolayı İl Başkanlığımız tarafından açıklama yapmak gereği duyulmuştur.

Öncelikle; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesi Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri ağzınıza almadan önce ağzınızı 5 defa çalkalamanız gerekir.

Biz de soruyoruz. Dün AKP ve genel başkanı hakkında yenilir yutulmaz sözlerin şimdi tam tersini söyleyerek can siparane şekilde AKP sözcülüğü yapıyorsunuz. Ey Sermet Atay hükümet ortağı olarak sizin asli göreviniz Gaziantep’in sorunlarını meclis gündemine getirmektir, siz önce görevinizi yapınız.

İki meclis üyemiz üzerinden söylediğiniz sözlerin anlamını belli ki kendiniz de bir hukukçu olduğunuz halde, Hukuk Fakültesi’nin birinci sınıfında Hukukçulara öğretilen Ceza Hukuk’unun en temel ilkesi olan Masumiyet Karinesini; “Suçluluğu bir mahkemenin kesin kararı ile sabit oluncaya kadar kimsenin suçlu sayılamayacağı” ilkesini bilmiyorsunuz.

‘’Masumiyet Karinesi İlkesi’’Anayasamızın; 38/4. Maddesinde “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz” ilkesi ile, de örtüşmektedir. Sen önce geçmişine dön bir bak ‘’Masumiyet Karinesini’’ bir tarafa bırakırsak şahsınız hakkında TCK’nun227. ve TCK’nun 157. Maddelerinden hakkınızda açılan soruşturmada biz hukuka ne kadar saygılıysak şu an yürütülen soruşturmada siz de o kadar saygılı olmak zorundasınız.

Bugün oturduğunuz koltuk yaptığınız Avukatlık mesleği belirttiğimiz üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesi olan Cumhuriyet Halk Partisi sayesindedir. CHP’ne laf söylemek için önce tarihi gerçekleri ve kendi geçmişinizi bir sorgulamalısınız. CHP üzerinden ucuz siyaset peşinde koşmak ve gündem peşinde olmak yönündeki bu popülist tavrınız belki kendi çevrenizde alkış alabilir ama gerçek vicdanlarda siz mahkum olursunuz.

CHP İl Başkan Vekili CHP Gaziantep Milletvekilleri

Kemal GÜRSEL İrfan KAPLAN – Bayram YILMAZKAYA

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP İl Başkanlığından, Atay Hakkında Ortak Basın Açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin