CHP, Kıbrıs’ta MHP’nin adımlarını takip ediyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ başkanlığında, Afyon milletvekili Mehmet Parsak, Isparta milletvekili Nuri Okutan ve İstanbul milletvekili Arzu Erdem’den oluşan bir MHP heyeti bir süre önce KKTC’de Rum kesimi ile süren görüşmeler konusunda bilgi almak üzere ziyarette bulunmuştu.

MHP Heyetinin adada yaptığı temaslardan sonra Ankara’da bir basın toplantısı yapan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, KKTC’ye endişeli gittiklerini ancak daha büyük endişeler ile döndüklerini açıklamıştı. Özdağ, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve AKP Hükümetini KKTC’nin varlığını tehlikeye atmakla suçlamıştı.

MHP daha sonra TBMM’de Kıbrıs’ta devam eden müzakereler ile iliği meclis araştırması açılması için önerge vermiş ve önerge AKP’nin oyları ile reddedilmişti. CHP ise MHP’nin önergesini desteklemişti.

MHP’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Rum kesimi arasında yeniden başlayan müzakerelerin yakından izlenmesi amacı ile Kıbrıs’a yaptıkları inceleme gezisi ve gezinin ardından kamuoyuna yapılan değerlendirmeler diğer siyasi partilerin de gündemini oluşturdu.

Milliyetçi Hareket Partisi heyetinin yaptığı görüşmeleri ve müzakerelerle ilgili endişelerini TBMM gündemine getirmelerine destek vermeyen CHP, MHP’yi  takip etme kararı aldı.

CHP,’de KKTC’ye Genel Başkan yardımcısı ve eski Musul Başkonsolosu Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz başkanlığında bir heyet yolladı. CHP heyeti KKTC’de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dahil bir temaslarda bulundu.MHP’nin KKTC’de başlattığı temas süreci Ankara’da gözlerin tekrar adaya çevrilmesine neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP, Kıbrıs’ta MHP’nin adımlarını takip ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin