CHP’DEN ŞAHİNBEY’E KADIN ADAY ADAYI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP'DEN ŞAHİNBEY’E KADIN ADAY ADAYICumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şahinbey Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını açıklayan Ayten Şahin, ilçe binasında partililer ve gazetecilerle bir araya geldi.

CHP Gaziantep tarihinde ilk kez bir kadın aday adayı olan Şahin, konuşmasında şunları söyledi: “Öncelikle ülkemizin içinde bulunduğu durumun hepimiz farkındayız, komşularımızla sıfır sorun devralan hükümet 11 yıl boyunca kavgalı olmadığımız tek ülke bırakmamıştır. İnsanlar sosyal patlamanın eşiğine kadar gelmiştir. Kentimizde 400 bine yakın Suriyeli olduğu söylenmekte ve bu sorun her geçen gün daha da belirgin hale gelmiştir. Hükümet iç politikada olduğu gibi dış politikada da sınıfta kalmıştır.”

GAZİANTEP İYİ YÖNETİLMİYOR

Gaziantep’in iyi yönetilmediğini de vurgulayan Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hepinizin bildiği gibi kentimizin nüfusu hızlı bir şekilde artmakta ve dünyada nüfus oranı bakımından en hızlı büyüyen kentler arasında 9 sıradayız. Ancak bu kadar hızlı bir şekilde büyürken bizim kentin belediye başkanları bu büyümeye paralel olarak yaptığı çalışmalar bakımından çok geride kaldılar. Yaptıkları çalışmalarla kentimizi içinden çıkılmaz bir trafik yoğunluğuna ve çarpık yapılaşmaya sevk ettiler. Bu sıkıntıları ancak sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile çözmek mümkündür. Bizim yapacağımız çalışmalar daha ziyade sosyal belediyecilik anlayışını kentle bütünleştirmek olacaktır. Kısaca değinecek olursak biz toplumun her kesiminin gözetildiği yerel ve genel ihtiyaçlarının belediye yönetimlerince planlanması gerektiği ve bunu yaparken de halkı işin içine katarak yapılması gerektiğine inanıyoruz.”

Şahinbey Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklarken kadınları da unutmamak gerektiğini belirten Şahin, kadınların istihdamına yönelik yapacağımız çalışmalarla hem ev ekonomisine katkı sunacağız hem de kadınların sosyal ve kültürel yönlerini geliştireceğiz. Partimizin 90. Yılında 90 devasa proje ile seçmenin karşısına çıkacağız dedi.

Ayten Şahin kimdir?

1967 yılında Gaziantep’te dünyaya gelen Ayten Şahin ilk orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te tamamlayarak üniversite eğitimini yine Gaziantep üniversitesi devlet konservatuarında tamamladı. İyi derecede İngilizce bilen Şahin iki çocuk annesidir. Halen kendi turizm şirketinde yönetici olarak çalışan Şahin, ulusal ve uluslararası birçok projeye imza atarken 2002 yılında en başarılı işkadını ödülüne layık görülmüştür. 2005 yılında 1. Hatay medeniyetler buluşması dinler arası diyalog organizasyonunu gerçekleştirmiştir. Güneydoğu bölgesinin ilk CHP parti meclisi (PM) üyeliğine seçilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’DEN ŞAHİNBEY’E KADIN ADAY ADAYI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin