CHP’li Ekici Efkan Ala’ya terör saldırılarına ilişkin soruşturmaların sonucunu sordu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güvenlik ve istihbarat zafiyeti soruşturmalarının akıbetini nedir?

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, canlı bomba ve patlayıcı düzenek yerleştirilmiş araçlarla gerçekleştirilen terör saldırılarına ilişkin güvenlik ve istihbarat zafiyeti konulu idari soruşturmalarının sonucunun açıklanmasını istedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, sivilleri hedef alan terör eylemlerinin hangileri için güvenlik ve istihbarat zafiyeti konulu idari soruşturma açıldığını ve bu soruşturmaların nasıl sonuçlandığını sordu.

Ekici önergesinde, son 8 aylık süre zarfında, canlı bomba ve patlayıcı düzenek yerleştirilmiş araçlarla Suruç, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen 6 farklı terör saldırısında 220’den fazla sivil hayatını kaybettiğini anımsattı. Bu saldırıların akabinde bir yandan adli soruşturmalar başlatılırken, diğer yandan da bu saldırılardan bazıları için istihbarat ve güvenlik önlemleri konusunda zafiyet olup olmadığı, ilgili kamu görevlilerinin görevlerini yerine getirip getirmediği konularında idari soruşturmaların başlatıldığını kaydeden Ekici “Ancak bugüne dek kamuoyuna, bu soruşturmaların nasıl sonuçlandığına dair herhangi bir bilgi yansımamıştır” dedi.

Ekici bu hatırlatmanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya şu soruları yöneltti:

– 20 Temmuz 2015 Suruç, 12 Ocak 2016 İstanbul Sultanahmet,  17 Şubat 2016 Ankara Merasim Sokak, 13 Mart 2016 Ankara Kızılay, 19 Mart 2016 İstanbul İstiklal Caddesi’nde canlı bomba ve patlayıcı düzenek yerleştirilmiş araçlarla gerçekleştirilen terör eylemlerinin ardından idari bir soruşturma gerçekleştirilmiş midir?

– Bu eylemlere ilişkin idari bir soruşturma yapıldıysa, istihbarat ve güvenlik önlemleri konusunda bir zafiyet tespit edilmiş midir?

– Güvenlik zafiyeti tespit edilmiş ise hangi kamu görevlileri hakkında hangi idari işlem yapılmıştır?

– Ankara Garı önünde 10 Ekim günü yaşanan canlı bomba saldırısının ardından, istihbarat ve güvenlik zafiyeti iddialarına ilişkin bir idari soruşturma başlatılmıştır. Bakanlığınız, soruşturma heyetinin de teklifi üzerine, soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için Ankara İl Emniyet Müdürü, İstihbarat Şube Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürü görevlerinden uzaklaştırmıştır. Bahse konu soruşturmanın sonunda, saldırıya ilişkin idari bir kusur tespit edilmiş midir?

– Tespit edildiyse, hangi kamu görevlisi hakkında hangi idari ve adli yaptırım uygulanmıştır?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Ekici Efkan Ala’ya terör saldırılarına ilişkin soruşturmaların sonucunu sordu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin