CHP’li Ekici’den 1 Mayıs çağrısı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Sömürü ve hak gaspını durduracak irade, emekçilerin ortak mücadelesidir”

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, emek düşmanı politika ve uygulamaların giderek yaygınlaştığını vurgulayarak “Sömürü ve hak gaspını durduracak irade, emekçilerin ortak mücadelesidir” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Ekici, bütün dünyada üretim ilişkilerinin büyük bir hızla bozulduğunu, emek ve haklar açısından Ortaçağ dönemi seviyelerine kadar gerilendiğini kaydetti.

AKP iktidarının uyguladığı politikalar yüzünden Türkiye’nin de aynı sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Ekici “Çocuk işçi sayısının 2 milyona yaklaştığı, her 10 çocuktan 8’inin kayıt dışı çalıştırıldığı, kuralsızlığın ve kayıt dışılığın yaygınlaştığı, kadın emeğinin yok sayıldığı, istihdam büroları marifetiyle adeta kölelik sisteminin yeniden hortlatıldığı bir ülkede, emekçilerin 1 Mayıs’ı bayram günü olarak kutlaması beklenemez” dedi.

15 yıldır Türkiye’yi yöneten ve emek karşıtı politikalar uygulayan iradenin şimdi de parlamenter sistemi tek adam rejimine dönüştürerek, başta kıdem tazminatı ve iş güvencesi olmak üzere emekçilerin elde kalan son haklarını da gasp etme hesapları yaptığını kaydeden Ekici açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Emek karşıtlarının bu kirli hesaplarını bozacak tek güç, işçi, memur, işsiz, çiftçi, ezilen, hakları yok sayılan, ötekileştirilen toplum kesimlerinin güçlerini bir araya getirmesiyle oluşturacakları çelik iradedir. Sömürü ve hak gaspını durduracak irade, emekçilerin ortak mücadelesidir. En yüce değer olan emeğe sahip çıkmak, hakların gasp edilmesinin önüne geçmek en kutsal görevdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü yürekten kutluyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Ekici’den 1 Mayıs çağrısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin