CHP’li Ekici’den iktidara eleştiri ve alternatif program çağrısı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Yurtta barış, dünyada barış’ programı dışında başka çözüm yok!

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici “Suriye krizinin olumsuz etkisini azaltacak tek proje var o da Atatürk’ün ‘yurtta barış dünyada barış’ projesidir” dedi.

Suriye krizinin etkilerini azaltma hedefiyle hazırlanan ve imza töreni gerçekleştirilen proje ile ilgili açıklama yapan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, krizin etkilerini azaltma iddiasıyla yürütülen çalışmaların önemli olduğunu, ancak yetersiz kaldığına işaret etti. 5 yıl önce başlayan ve olumsuz etkilerini her geçen gün katlayarak arttıran krizin, iktidarın inatla sürdürmeye çalıştığı dış politikanın bir ürün olduğunu kaydeden Ekici, bu süre zarfında Gaziantep ve bölge illerine ödetilen ağır faturaya dikkat çekti. Ekici, Gaziantep’te kayıt dışı çalışan Suriyeli mülteci sayısının 150 bine ulaşmasının bile krizin hangi aşamaya geldiğinin en somut göstergesi olduğunu vurguladı.
Cuma günü gerçekleştirilen törende Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yaptığı konuşmada ortaya çıkan durumun artık ‘kalkınma krizi’ boyutuna taşındığını itiraf ettiğini de dile getiren CHP’li Ekici şöyle dedi:
“Bu kriz hali, ne ülkemiz, ne bölgemiz, ne de Gaziantep’imiz açısından sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Vize muafiyeti ve 3 milyar dolarlık mali yardım karşılığında Türkiye’yi Avrupa Birliği’nin toplama kampı yapma çabaları da iktidarın ne kadar çaresizlik içinde olduğunu gösteriyor. İktidar, bu psikolojiyle ülkeyi maceradan maceraya sürüklemeye de devam ediyor. Daha Suriye krizinin etkilerini azaltmak için formül geliştirmeye çalışırken, Rusya krizinin fitili ateşleniyor. B u ülkenin artık savaş kışkırtıcısı politikalara, krizlere tahammülü kalmadı. Krizlerin olumsuz etkisini azaltacak program ise bu ülkenin kurucu iradesinin ortaya koyduğu program. Adı da Atatürk’ün ‘yurtta barış dünyada barış’ programı.”

CHP'li Ekici'den iktidara eleştiri ve alternatif program çağrısı
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Ekici’den iktidara eleştiri ve alternatif program çağrısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin