CHP’li Gökdağ kamudaki bina kiralama israfını meclise taşıdı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğünün aylık 22.000 TL kira bedeli ödeyerek hizmet binası kiralamasını TBMM gündemine taşıyarak Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL’a “Gaziantep’teki belediye ve kamu kurumlarından bina kiralama yoluyla hizmet veren kurumlar hangileridir? Bu kurumlarının her birinin kiraladıkları bina sayısı kaçtır?” diye sordu.
KAMUDA İSRAF DEVAM EDİYOR!
CHP’li Gökdağ, Maliye Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın aylık 765 bin TL kira ödenen hizmet binası örneğinde olduğu gibi kamu kurumlarının bina kiralamasının ekonomik olmadığı görülmüştür. Son olarak Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğünün aylık 22.000 TL kira bedeli ödeyerek hizmet binası kiralaması kamudaki israfın başka bir örneği olduğunu dile getirdi.
KAMUNUN BİNA KİRALAMASI EKONOMİK DEĞİL
Gökdağ, “Gaziantep’teki kamu kurumlarının kiraladıkları binaların her biri için ödedikleri yıllık kira bedelleri ne kadardır? Bu kiralanan binalarda bulunulduğu süre zarfında her kurumun yaptığı tadilat ve onarım bedeli ne kadardır? Gaziantep’teki kamu kurumlarının kiraladığı binalardan arsası Milli Emlak’a ait olan var mıdır? Var ise Milli Emlak arazisi üzerine yapılan bu binaları kiralayan kurumlar hangileridir? Ve kimlerden kiralamıştır?” sorularını gündeme taşıdı.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın, Anayasamızın 98. ve TBMM İç Tüzüğünün 99. maddeleri uyarınca Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.

Av Mehmet GÖKDAĞ
Gaziantep Milletvekili

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın aylık 765 bin TL kira ödenen hizmet binası örneğinde olduğu gibi kamu kurumlarının bina kiralamasının ekonomik olmadığı görülmüştür. Son olarak Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğünün aylık 22.000 TL kira bedeli ödeyerek hizmet binası kiralaması kamudaki israfın başka bir örneğidir.
Buna istinaden;

1- Gaziantep’teki belediye ve kamu kurumlarından bina kiralama yoluyla hizmet veren kurumlar hangileridir?
2- Bu kurumlarının her birinin kiraladıkları bina sayısı kaçtır?
3- Gaziantep’teki kamu kurumlarının kiraladıkları binaların her biri için ödedikleri yıllık kira bedelleri ne kadardır?
4- Bu kiralanan binalarda bulunulduğu süre zarfında her kurumun yaptığı tadilat ve onarım bedeli ne kadardır?
5- Gaziantep’teki kamu kurumlarının kiraladığı binalardan arsası Milli Emlak’a ait olan var mıdır? Var ise Milli Emlak arazisi üzerine yapılan bu binaları kiralayan kurumlar hangileridir? Ve kimlerden kiralamıştır?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Gökdağ kamudaki bina kiralama israfını meclise taşıdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin