CHP’li Kadaş’a partililerden destek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve Genel Başkan yardımcıları Gaziantep Gençlik Kolları İl Başkanı Umut Can Kadaş’ın Cumhurbaşkanına hakaretten yargılandığı davaya çok sayıda partili katıldı.

Erteleme kararı verilen duruşma sonrasında açıklama yapan Kadaş ve Yılmaz’ın söylemleri “İktidara yürüyen partimizin hiç bir ferdini baskılarla yıldıramazsınız” oldu.

Umut Can Kadaş, “Siyasallaşan Cumhurbaşkanlığı mertebesinden sonra son derece ironik olan TCK.m299 kapsamında bugün Cumhurbaşkanının feragat dilekçesi olmasına rağmen şikayete tabi suç olmayan Cumhurbaşkanına Hakaretten bugün yargılanmak üzere duruşmamıza katıldık. Siyasal kimliği bulunan Cumhurbaşkanına ağır ve siyasi eleştirilerim hakaret olarak iddia olunmuştur.

Yargılanma esnasında verdiğim ifadede belirttiğim gibi buradan da söylüyorum Siyasetle ilgilenen kişi ve kişilerin siyasi eleştiriler karşısında tahammül sınırlarının son derece esnek olması gereklidir.

CHP'li Kadaş'a partililerden destek

Yargılanmanın maalesef ki hukuki bağlamda hiçbir karşılığı olmamakla beraber siyasal eleştiriler hususunda anayasal düzenlemelerin ciddi gereklilikler doğurduğunu hepimiz görmekteyiz.

Baskılar karşısında dün olduğu gibi bugünde yılmadan duracağımızdan şüpheniz olmasın. İktidara yürüyen Partimizle Türkiye Cumhuriyet’inde yeniden hak hukuk ve adaleti tesis edene kadar mücadelemiz durmadan devam edecek” dedi.

Emre Yılmaz ise “Bugün Gaziantep Gençlik Örgütleri İl Başkanımız Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her genç kardeşimizin maalesef başına geldiği gibi Cumhurbaşkanına Hakaret suçlaması ile yargılandı ve mahkemesi savcının mütalaa sunması talebi sonrasında bizlerinde yazılı savunma taleplerimiz üzerine ertelendi. Apolitik gençliğin ve politik gençliğin kronik sorunu haline gelmiş ufacık siyasal veya ağır eleştiriler karşısında genç kardeşlerimiz günaşırı mahkeme salonlarına çıkarılıyor ve adeta Padişahlık sistemi gibi padişaha çok yaşa demek istemeyenlerin boynu maalesef ki siyasal adalet sistemi karşısında eğdiriliyor.

Bizler siyasi kişiliklerimizle siyasi bir cumhurbaşkanını eleştirebilme ve ifade özgürlüğümüzü kullanma hakkına sahibiz. Bu baskıları bu siyasal kararları gayet iyi anlamaktayız. Siz önümüze ne kadar pranga serseniz de Cumhuriyet Halk Partisi İktidara emin adımlarla yürümektedir. Tek adam rejimine karşı gençlik örgütlerimizle mücadelemize durmadan ve yılmadan devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Kadaş’a partililerden destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin