ÇILGIN TÜRK VEDA ETTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇILGIN TÜRK VEDA ETTİ“Şu Çılgın Türkler” adlı romanın yazarı 83 yaşındaki Turgut Özakman hayatını kaybetti.

Uzun zamandır tedavi gören 83 yaşında ki yazar Turgut Özakman Türkiye’yi yasa boğdu. Kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Özakman yaşayan bir tarihti!

Özakman’ın Kurtuluş Savaşı’nın anlattığı “Şu Çılgın Türkler” adlı belgesel-romanı haftalarca en çok satanlar listelerinin ilk sırasında yer aldı. 360 bin basılan “ Şu Çılgın Türkler” en çok okunan kitap olmanın yanı sıra tarihe ışık tutan kaynaklardan bir tanesi oldu.

15 Nisan 2006’da Denizli Pamukkale Üniversitesi’nin 630 kişilik konferans salonunda gençlere seslendi. “Şu Çılgın Türkler” kitabının yazarı Turgut Özakman’ı öğrenciler çılgınca alkışlıyor! Özakman, Kurtuluş Savaşı’na katılanların, “Ben kahramanlık yaptım” demediklerini anlattı. Haklı savaşa katılanlar, “Ben kahramanlık yaptım” demezler… Türk halkı, işgal edilmiş olan topraklarını savunmak amacıyla mücadele etti.. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, emperyalistlere karşı mücadelede halkın desteğini almış. Türk topraklarının kolay lokma olmadığını göstermiştir.. Özakman’ın konuşmasından satırbaşlarında kısa bir gezinti yapalım: Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin şehrinde olmaktan mutluyum. Doğu Cephesi’nde askerler bayramlık giysileriyle savaşa katılmışlar… Onları övmek bizim görevimiz. Bu devlete borç ödenmez. Allah hiç kimseyi bayrağından uzakta bırakmasın… 350 milyar dolarlık borç yüzünden, borç şampiyonuyuz. Bu borcu yapanlar, özür dilemelidir. Biz Atatürk’ü ve laikliği anlatmayı başaramadık. Sahte tarihlere dikkat etmeliyiz. Atatürk için “İngiliz Casusu” diyenler, hainlik yapıyorlar… Kadınlar, Cumhuriyet’e sahip çıksın, tribünden seyretmesin. Kenetlenirsek emperyalizmi yeneriz. Bizim yönümüz batıya dönük. Batının emperyalizmine karşıyız.

TURGUT ÖZAKMAN
1 Eylül 1930 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Bir süre avukatlık yaptı. Köln Üniversitesi Tiyatro Bilimi Enstitüsü’ne devam ettikten sonra Devlet Tiyatrosu’na dramaturg olarak girdi. TRT’de Merkez Program Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Devlet Tiyatrolarında Genel Müdür Başyardımcılığı ve 1983 – 1987 yılları arasında Genel Müdürlük yaptı. 1988-1994 arasında Radyo-Televizyon Yüksek Kurulu’nda üyelik ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 28 Eylül 1998’de, ‘üstün hizmetleri dolayısıyla’ Anadolu Üniversitesi’nce ‘fahri doktor’ unvanı verilen Özakman, sayısız esere imza attı. Nisan 2002’de Eskişehir Belediye Başkanlığı, açtığı ikinci tiyatroya ‘Turgut Özakman Sahnesi’ adını verdi. 2006 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Özakman’a Üstün Hizmet Ödülü verdi. Turgut Özakman evli ve üç çocuğu, üç torunu var.

ESERLERİİNDEN BAZILARI;

Korkma İnsancık Korkma 1994,
Romantika,  2000.
19 Mayıs 1919 Atatürk Yeniden Samsun’da, 2002.
Şu Çılgın Türkler,  2005.
Diriliş – Çanakkale 1915, 2008.
Cumhuriyet – Türk Mucizesi,  2009.
Cumhuriyet – Türk Mucizesi 2, 2010.
Çılgın Türkler – Kıbrıs, 2012.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÇILGIN TÜRK VEDA ETTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin