ÇİN, ORUÇ TUTAN TÜRKLERİ ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇİN, ORUÇ TUTAN TÜRKLERİ ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYORGeçtiğimiz yıl Ramazan ayında Doğu Türkistanlı Müslümanlara orucu yasaklayan Çin, yasağına bu yıl da devam ederek 28 kişiyi yasaklara uymadığı gerekçesiyle öldürdü. Yaşanan tüm bu olaylara Dünya sessiz kalırken Türkiye’den tepkiler yükseliyor.

Çin’in yasağa uymayan Uygurlara operasyon başlattığı ve  oruç tutan Uygurların  Çin polisi tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Radikal grupların’ saldırılarını gerekçe gösterip Doğu Türkistan’daki Uygurlara baskı yapan Çin son yıllarda Müslümanlara yönelik oruç yasağını yeniden yürürlüğe koydu. Pekin yönetimi, öğrenci ve devlet memurlarının oruç tutmasına yasak getirdi.

Oruçluları bulmak için bedava yemek dağıttılar’

Almanya’da yaşayan Dünya Uygur Kongresi Sözcüsü Dilşat Raşit, Salı günü Komünist Parti çalışanlarının, Uygurların oruç tutup tutmadığını sınamak için halka bedava yiyecek içecek dağıttığını söyledi.

Raşit, “Uygurların inançlarını bastırmaya yönelik bu adımlar Çin’de daha geniş çatışmalara yol açar” uyarısını yaptı.

Doğu Türkistan’daki Bole kentinde ise öğretmenler öğrencilerin girmelerini engellemek için cami kapılarında nöbet tutmaya çağrıldı.

Aynı kentteki Bozou Üniversitesi’nden yayın yapan radyo ve televizyonlar da Komünist Parti idarecilerinin oruç tutulmasının nasıl engelleneceğine dair yöntemlerin konuşulacağı bir toplantı yapacakları duyuruldu.

ÇİN ASKERLERİ ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Doğu Türkistan Vakfı Eski Başkanı Hamit Göktürk’ün Bengütük TV ‘de Haber 15’te Alptekin İyigün’e yaptığı açıklamalarda; Çin’in Doğu Türkistan bölgesinde soykırıma devem ettiğini ve Uygur şehitlerin sayısının 28’e çıktığını söyledi. Göktürk, Doğu Türkistan’da rejim karşıtı herkesin Çin Jandaması(Askeri birlikleri) tarafından sorgusuz öldürüldüğünü belirtti. Göktürk Çin’in buları dünyanın gözü önünde yapıyor. Dünyadan bu zulme hiçbir tepki gösterilmiyor. Devletler ekonomik çıkarları doğrultusunda Çin’e tepki göstermiyor.  Öte yandan geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Doğu Türkistanlı Müslümanlara orucu yasaklayan Çin, yasağına bu yıl da devam ediyor. Çin’in yasağa uymayan Uygurlara operasyon başlattığı ifade edilirken, şu ana kadar 28 Uygur Türk’ünün Çin askeri tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Kaynak; AP ve BENGÜTÜRK

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÇİN, ORUÇ TUTAN TÜRKLERİ ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin