Çin’den Dünya Sağlık Örgütü’ne 20 milyon dolar bağış

featured
Son 24 saatte korona virüsten 91 kişi hayatını kaybetti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’den Dünya Sağlık Örgütü’ne 20 milyon dolar bağış Çin hükümeti, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yeni koronavirüsünden kaynaklı Covid-19 salgını ile mücadelede uluslararası iş birliği düzenlemesine destek amacıyla örgüte 20 milyon dolar tutarında bağış yapma kararı aldı.

Covid-19’un ortaya çıkmasından bu yana DSÖ, dünya ülkelerinin salgınla bilimsel mücadele etmesini ilerletme ve sağlık sistemlerini geliştirmesine yardım etme yönünde çalışmalar yürütüyor.

Çin’in söz konusu bağışla, DSÖ’nün uzmanlığını en iyi şekilde kullanmasına, salgınla mücadelede küresel koordinasyonu arttırmasına ve sağlık sistemi zayıf olan ülkelere yardım etmesine destek vermeyi amaçladığı açıklandı. Çin’in, diğer ülkelerle birlikte bölgesel ve küresel kamu sağlığı güvenliğinin korunmasına katkı yapmaya devam edeceği bildirildi.
Covid-19 tüm dünyada ciddiyetini koruyor. DSÖ tarafından salgınla ilgili açıklanan verilere göre, dün itibarıyla dünya genelinde tespit edilen Covid-19 vaka sayısı 101 bin 927’yi buldu ve ölü sayısı 3 bin 486’ya çıktı.

Irak’a deneyimle sağlık ekibi gönderildi
Öte yandan Çin Kızılhaç Derneği Irak’a salgınla mücadele için insani yardım malzemesi ve uzman tıp ekibi gönderdi. Çin Kızılhaç Derneği, Irak Kızılay Derneği’nin talebi üzerine ülkeye uzman tıp ekibi ile nükleik asit test kiti, maske, koruyucu giysi ve ağır hastalar için ekipmanlar gibi malzemeler gönderdi. Uzman ekibe başkanlık eden Tao Zhongquan, yedi Çinli doktorun Irak’ta bir aylık süre içinde vakanın tespiti ve hastaların tedavisi çalışmalarına yardım edeceğini kaydetti. Tao, Çin’in salgınla mücadelede deneyimler edindiğini kaydederek, salgını önleme ve kontrol ile ağır hastaların tedavisi gibi alanlarda Irak’a yardım edebileceklerini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çin’den Dünya Sağlık Örgütü’ne 20 milyon dolar bağış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin