Çin’in Bişkek Büyükelçiliği’ne saldırının failleri belli oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırgızistan makamları, Çin’in Bişkek Büyükelçiliği’ne geçen hafta düzenlenen terör saldırısını planlayan ve düzenleyenlerin kimliklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Kırgız Devlet Komitesi’nin Ulusal Güvenlik bölümüne bağlı basın ofisinden yapılan açıklamada, 30 Ağustos günü düzenlenen saldırının, Suriye’de faal olan ve El Nusra Cephesi ile bağlantılı Uygur terörist gruplarınca gerçekleştirildiği bildirildi. El Nusra’nın saldırıya finansal destek sağladığı da ifade edildi.

Komite, intihar saldırganının terör örgütü Doğu Türkistan İslamî Hareketi’nin üyesi olduğunu açıkladı. Açıklamada, Zoir Khalilov adlı saldırganın Tacikistan pasaportu taşıdığı belirtildi.

Saldırgan, kullandığı araçla Bişkek Büyükelçiliği’nin batı kapısından girmeye çalışmış ve aracı infilak ettirmişti.

Çin'in Bişkek Büyükelçiliği'ne saldırının failleri belli oldu

Patlamada, saldırgan dışında ölen olmazken, büyükelçilikte görevli üç Çinli ve iki Kırgız çalışan yaralandı. Büyükelçilik yerleşkesinin bazı bölümleri de saldırıda hasar gördü.

Kırgız güvenlik birimleri, terör saldırısına suç ortaklığı ettiği gerekçesiyle beş kişiyi de gözaltına aldı. Ayrıca, Suriye’de “terör eğitimi” alan Sattybaev Izzotillo Mashrapovich adlı Özbek vatandaşı bir kişi için de arama emri çıkartıldı.

Açıklamada, bu şahsın büyükelçilik saldırısında kullanılan patlayıcı cihazların hazırlanmasına destek sağladığı, saldırıdan birkaç saat önce Tacik pasaportuyla İstanbul’a gitmek üzere ülkeden ayrıldığı ifade edildi.

Öte yandan, hakkında tutuklama emri çıkartılan ve saldırıyla ilişkili oldukları tespit edilen iki Kırgız’ın da Türkiye’de bulunduğu belirtildi.

Çin’in Bişkek Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırı, Çin ve uluslararası toplumca sert bir şekilde kınanmıştı.

(CRI)

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çin’in Bişkek Büyükelçiliği’ne saldırının failleri belli oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin