Cinsel istismar önergesi tasarıdan geri çekildi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Adalet Komisyonu, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının geri verilen erken yaşta evliliklerle ilgili düzenlemesini içeren geçici maddeyi görüşmek üzere toplandı.

Toplantıda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Aslında tecavüzcüleri kapsamıyordu, iyi anlatamadık” dedi. Toplantıda, cinsel istismar düzenlemesinin tasarıdan çıkarılmasına karar verildi.
TBMM Adalet Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı toplantıda tartışmaların ardından komisyona çekilen cinsel istismar düzenlemesi görüşüldü.

Cinsel istismar önergesi, tasarıdan geri çekildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Doğruyu yapmaktan vazgeçerek milletimizin talebine uyuyoruz” dedi.

Cinsel istismar önergesi tasarıdan geri çekildi

Getirilen düzenlemenin af niteliğinde olmadığına değinen Bozdağ,”Bizim yaptığımız şey; bu sorunu çözmeye dönük, bir defa uygulanacak geçici bir düzenlemeydi. Kesinlikle tecavüzcülere af getiren bir düzenleme değildi. Tecavüzcülerle alakalı bir düzenleme olmadığı halde maalesef kamuoyundaki tartışmalar nedeniyle biz meramımızı anlatamadık, başkaları daha iyi anlattı, şu oldu, bu oldu. Ama toplumda bu düzenlemenin yapılmaması konusunda gözle görülür şekilde bir konsensüs oluştu. Bu konuda esasında iyi niyetli ve doğru olan bir düzenlemeyi toplumsal bir sorunu çözen düzenlemeyi milletimizden gelen tepkiler eleştiriler önerileri dikkate almak suretiyle geri çekmek olarak gerçekleştiriyoruz. Esasında biz burada milletimizin talebine uyuyoruz, doğruyu yapmaktan vazgeçerek” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cinsel istismar önergesi tasarıdan geri çekildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin