CİVAN’DAN ZEHİR- ZEMBEREK AÇIKLAMA GELDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CİVAN’DAN ZEHİR- ZEMBEREK AÇIKLAMA GELDİGaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun tarafından görevden alınan Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Mehmet Civan görevden alınmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı tarafından ikinci kez göreve atandıktan sonra çalışma ekibinde geniş bir değişikliğe giden Rektör Prof.Dr. Yavuz Coşkun, bu yönde son değişikliği Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu yönetiminde yaptı. Rektör Coşkun, seçim sonrası teamülen istifasını sunması beklenen Civan’dan bu yönde bir adım gelmeyince yetkisini kullanarak Doç Dr. Mehmet Civan’ı Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevinden aldı.

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevinden alınan Doç. Dr. Mehmet Civan basın açıklaması yaparak çok ciddi iddialarda bulundu.

CİVAN’DAN ZEHİR- ZEMBEREK AÇIKLAMA GELDİ

İHTİYAÇ OLMADIĞI HALDE TÜRK DİLİ OKUTMANI KADROSU AÇILDI

Rektörlük Makamı, 13.12.2012 tarihinde Yüksekokulumuz için 1 adet Türk Dili Okutmanlık Kadrosunu YÖK’nun akademik kadrosu sınavını internet sayfasında ilan etmiştir. Okulumuzda Türk Dili programı yoktur. Diğer programlarımızda ise 1 dönem olarak okutulan haftalık 3 saatlik Türkçe dersi bulunmaktadır. Bu ders ise 2013 yılından itibaren Üniversite Senatosunun aldığı karar gereği uzaktan eğitim olarak verilecektir. Yani Okulumuzun Türk Dili Okutmanına ihtiyaç yoktu. Daha sonra sınav için 2 aday müracaat etmiştir. Sınav Jüri Kurulu Rektörlük Makamının onayı ile  Doç. Dr. Mehmet CİVAN, Doç. Dr. Halil İbrahim YAKAR ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZPAY’dan oluşturulmuştur. Jüri ilk önce 31.12.2012 tarihinde ön değerlendirme yapmış, 2 adayın da aldığı lisans ve ALES notlarına göre sıralaması yapılmış, Ön değerlendirme aşamasında ilanda belirtilen Halk Dili Edebiyatında Yüksek Lisans yapmış olma özelliğini 2 adayın da taşımadığı, ancak ilanın Yüksekokul için Halk Dili Edebiyatı şartının gerekli olmadığı tartışılarak 2 adayın da Yüksek lisansı olduğu için adaylar sınava çağrılmıştır. Gaziantep Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığına ilan için gönderilmiştir. Üniversitemizin web sitesinde ilan edilmiştir.

SINAV SONUCU HAKKINDA TARAFIMA BASKI YAPILDI

Jüri tarafından 03.01.2013 tarihinde yapılan yazılı sınavda adaylardan birisi 23 diğer aday ise 88 notu almış ve sınavların arkasından yapılan mülakat değerlendirmede ise yazılı sınavda 23 not alan adayın çok basit sorulara dahi cevap veremediği, diğeri adayın ise sorulara cevap verdiği görülmekle bu adayın başarılı olduğu anlaşılmış ve sınav sonucu Personel Dairesi Başkanlığına yayınlanmak üzere gönderilmiş ve sonuç 1 hafta Üniversitemiz internet sayfasında ilan edilmiştir. Sınav günü sınavdan yaklaşık 1 saat kadar önce Yüksekokul güvenlik kamerasında görüleceği gibi 3 kişi tarafından ziyaret edilerek sınava katılacak bayanın mutlaka kazandırılmasını, Üniversite yöneticilerinin kendilerine söz verdiğini, aksi takdirde çok zor durumda kalacağımı belirtmeleri üzerine sınavın jüri tarafından adil bir şekilde yapılacağı, hak edenin kazanabileceği, tarafımdan kendilerine söylenmiştir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra 08.01.2013 tarihinde Rektörlük Makamı tarafından söz konusu sınavda usulsüzlük yaptığım belirtilerek ve ayrıca birtakım ithamlarda bulunularak hakkımda disiplin soruşturması açılıp, müdürlük görevimden alındığım bildirilmiştir.

MESLEK HAYATIM BOYUNCA USULSÜZLÜK YAPMADIM

Ben 22.5 yıldan beri, öğretim elamanı olarak çalışan birisiyim. Bu süre boyunca hakkımda hiç bir zaman disiplin soruşturması açılmamıştır. Meslek hayatım boyunca belki yüzlerce sınav jürisinde görev yaptım. Hiç bir zaman usulsüz sınav yapmadım. Bu sınavda da 23 notunu alan bir şahsı 88 notunu alan bir şahsa tercih etmem, aldığım eğitim ilkelerine, vicdanıma,  inancıma, etik ve ahlaki değerlerime uygun değildir. Ayrıca Jüride görev yapan diğer görevliler de aynı inanç ve etik anlayışı içerisindedir.

GÖREVİM SÜRESİNCE CİDDİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK

Civan; “Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Türkiye’de İlk olarak Organize sanayi içerisinde kurulan ve 2 yıllık eğitim, 6 dönem uygulaması yapan ilk ve tek Yüksekokuldur. Her bir öğrenci 2 dönem teorik eğitimden sonra 1 dönem bir sanayi işletmesinde 75 işgünü uygulamalı eğitim almaktadır. Yüksekokulumuz 2012 yılı sonunda yaklaşık 100 firma ile protokol imzalamıştır. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünü yürüttüğüm 4.5 yıl boyunca Gaziantep  İŞKUR İl Müdürlüğü  ile yaklaşık 14 ayrı proje gerçekleştirilmiş ve bu projelerle değişik meslek dallarında 500 kişiye istihdam sağlanmıştır. Almanya’nın önde gelen Meslek eğitimi yapan meşhur EKERT okulları ile proje Ortağı , ABD Kansas Eyaletinde bulunan Kansas State Üniversitesi ile de Un ve Unlu Mamuller teknolojisi programı ortak protokol imzalamıştır. ABD Indiana Eyaleti ile Litvanya’da bulunan büyük üniversiteler ile anlaşma son noktaya gelmiştir. Dünya’da ve Türkiye’deki Fuarlara katılarak teknoloji ve yenilikler takip edilmiştir. Büyük uğraşlarımız sonucu Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yüksekokulumuz öğrencilerine 2013 yılı öğretim yılından itibaren her bir programı ilk onda kazanan öğrencilere ayda 200.-TL 9 ay toplam 120 öğrencimize burs verecektir” açıklamasında bulundu.

Civan, konuyu Hukuka taşıyarak hukuki süreçte hakkını arayacağını ve bundan sonra herhangi bir açıklama yapmayacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CİVAN’DAN ZEHİR- ZEMBEREK AÇIKLAMA GELDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin