Cizre’de hain saldiri; 9 şehit, 60 yarali

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Şırnak’ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK’lı teröristlerce bomba bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Habertürk Haber Merkezi’nin verdiği bilgilere göre çok sayıda yaralı var. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu da gelen bilgiler arasında. Saldırı sonrası 9 polis şehit oldu, 1’i ağır 60 kişi yaralandı.

Fakat şehit bilgisi resmi olarak doğrulanmış değil.

BOMBALI ARAÇ, ARAMA NOKTASINDA PATLATILDI

Alınan ilk bilgiye göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

Olayda yaralananlar 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Diyarbakır’dan hava ambulanslar da bölgeye gönderildi. Şırnak’ta da askeri hareketlilik yaşanıyor, takviye jandarma ekipleri de yönlendirildi. Habertürk Diyarbakır Büro Şefi Veysi İpek, bölgenin üç yönünde polis kontrol noktası bulunduğunu ve ilçeye giren bütün araçların polis kontrol noktalarında kontrol edildiğini belirtti. Ayrıca ilçeye tüm giriş çıkışların da kapatıldığı gelen bilgiler arasında.

İpek’in verdiği bilgiye göre saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu. Binada AFAD ekipleri de polis ekipleriyle beraber arama kurtarma çalışmaları da yürütüyor. Patlamanın gerçekleştiği yol üzerinde ilçe emniyet müdürlüğü cezaevi, özel harekat şubesi de bulunuyor.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı olay yerine 12 ambulans ve 2 helikopter gönderildiğini ve Şırnak’taki sağlık personeli acil göreve çağrıldığını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cizre’de hain saldiri; 9 şehit, 60 yarali

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin