Çöpte bulunan bebek yaşam savaşı veriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’te, iki gün önce çöp konteynerine atılan yeni doğmuş bir kız bebek atık toplayıcıları tarafından bulunup, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne götürülmüştü. Tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

 Gaziantep Özel Anka Hastanesi’nin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde hemen tedavi altına alınan bebeğin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Bebeğin tedavisinin devam ettiğini dile getiren Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Neonotoloji Uzmanı Profesör Doktor Ercan Sivaslı “Bir günlük bir kız bebeği çöp toplayıcı çocuklar tarafından hastanemizin acil servisin önüne getirildi. Bebeğin ilk muayenesinde yüzünde ve vücudunda yaygın yara izleri ve çöpte oluştuğunu düşündüğümüz ezikler vardı. Bebeğin göbek bağı kesilmiş ve açık bir şekildeydi. 2 kilo 590 gram olan bebeğimizin özellikle mikroplu bir ortamda doğduğu için tetenoz olma riski bulunuyor. Tetkikler ve tahlillerimiz devam ediyor. Şu an tek isteğimiz, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye aldığımız bebeğimizi bir an önce sağlığına kavuşturmak.”diye konuştu.

Hemşireler Bebeğe “Mucize ”Adını Verdi

Çöpte bulunan bebek yaşam savaşı veriyor

Yenidoğan bölümünde çalışan hemşireler çöpe terk edilen bebeğe gözleri gibi bakıyor. Bebeğin başından bir an olsun ayrılmayan hemşireler, bebeği sağlığına kavuşturmak için yoğun çaba gösteriyor. Bebeğin bu durumda olmasının kendilerini çok üzdüğünü belirten hemşireler,” Annesinin yokluğunu O’na hissettirmemeye çalışıyoruz. Şu an tek isteğimiz bebeği sağlığına kavuşturmak. O’na, Duru ismini verdik. Duru bir güzelliği var. İnşallah bundan sonra hiç acı çekmez, kaderi güzel olur, iyi insanlarla karşılaşır ” dedi.

Olay Güvenlik Kamerası Tarafından Kaydedildi

Kardeşlerin buldukları bebeği monta sarıp hastaneye getirerek doktorlara teslim ettiği anlar ise Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nin güvenlik kameralarına yansıdı.

Kağıt Toplayıcılar Anka Yönetimi Tarafından Ödüllendirildi

 Diğer yandan bebeği çöp konteynerinde bulan iki kardeş, Gaziantep Özel Anka Hastanesi Genel Müdürü Av. Dr. Cengiz Bayram tarafından duyarlılıkları için teşekkür edilip, ödüllendirildi. Bayram, “Duyarlı iki genç, çıplak ve kanlar içindeki bebeği hiç düşünmeden montlarına sarıp hastanemize getirmişler. İki kardeşin davranışı gerçekten takdir edilip, örnek alınmalı. Çünkü fark edilmese ya da önemsenmeseydi bir günlük bebek belki de çoktan hayatını kaybetmiş olacaktı.”diye konuştu

Hayvanlar Bile Bebeğini Çöpe Terk Etmez

Ayrıca Av. Dr. Bayram, bu bebeğin çöp konteynerine atılmasından toplum olarak hepimizin sorumlu olduğunu belirterek, ”Biz yaşadığımız çevre koşullarına ne yaptık ki, bir anne gözünü kırpmadan, ölebileceğini bile bile bebeğini çöp konteynerine atıyor. Bunu doğada hiçbir hayvan yapmaz. ”dedi Hastane tarafından bilgi verilmesinin ardından olay yerine polis ekibi sevk edildi. Bebeği bulan iki kardeş sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Polisin bebeği çöpe atarak ölüme terk eden cani anne ve babayı bulmak için çalışma başlattığı öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çöpte bulunan bebek yaşam savaşı veriyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin