CORONA VİRÜSÜ SİZİ KORKUTMASIN!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyayı saran COVİD-19 salgınının olumsuz etkileri sağlığımızı psikolojik açıdan fazlasıyla etkiliyor.

(COVİD-19) Corona Virüsü salgını ve bu salgının insanlar üzerindeki etkilerinin artması başka bir sorunu da beraberinde getiriyor. Yalan yanlış haberler, Sosyal Medyada yayılan bazı söylemler ve videoların etkisi altında kalan milyonlarca insanın psikolojisi alt üst oluyor.

Corona Virüsü ’nün sağlığımız üzerindeki olumsuz etkilerini ve tüm riskleri ortadan kaldırmak, virüsün hızla yayılmasını önlemek için yetkililerin uyarılarını dikkate alarak harfiyen uymak zorundayız. Devletimizin aldığı tüm tedbirler nihayetinde bizler ve sevdiklerimizin sağlığı için değil mi?

Hayatımıza bu şekilde hızlı ve öngörülemez bir şekilde giren corona virüs salgınını alt etmek için lütfen evde kalın!  Ailenizle bol bol sohbet edin. Kitap okuyup müzik dinleyin. Çok sıkılıyorsanız Film izleyin. Spor yapın. Aslında günlük bir plan hazırlamanız sizin için çok daha iyi olacaktır. Bu salgının olumsuz etkilerini fırsata çevirin ve evde kaldığınız sürece sevdiklerinize ayıramadığınız zamanın acısını çıkartın.

Uzmanların sürekli belirttiği üzere doğru beslenme, sağlıklı beslenme konusunda alışkanlığınızı yeniden gözden geçirin. Çünkü Corona Virüsü başta olmak üzere birçok hastalığın önlenmesi noktasında Bağışıklık Sistemi karşımıza çıkıyor.

İnsan vücudunun birçok mikrop için ideal bir ortam olduğunu biliyoruz.  Bağışıklık sistemimizin görevi ise mikropları dışarıda tutmak ve yok etmektir. Bundan dolayıdır ki evde kaldığımız süre boyunca, beslenme alışkanlığımızı değiştirmek, sağlıklı beslenmek konusunda bilinçlenmek en iyisi olacaktır.

İnsanı ayakta tutan en büyük güç cesareti ve inancıdır. Türkiye bu süreci de en az hasarla atlatacak ve milletimizin birlikteliği ile yeniden sağlıklı günlere kavuşacaktır.

Tek yapmamız gereken korkmak değil tedbir almaktır. Allah’ın izniyle kendimizi olabildiğince dezenfekte edersek, alınan kararlara harfiyen uyarsak, psikolojik olarak yıkılmazsak Corona Virüsüne karşı savaşı kazanacağız.

Bir Devletin büyüklüğü, o devletin milli gücünü teşkil eden unsurlardan oluşur. Allah’a şükür Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti tüm bu unsurlara sahiptir.

Türk Milleti korkusuzdur. Türk Milleti düşmanına karşı her zaman büyük bir kalkan olmuştur. Şimdi de karşımızda ki düşmanın adı CORONA! Bu düşmanı da evde kalarak yeneceğiz.

Başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca ve sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm yetkililere minnettarız. Dualarımız sizinle!

EVDEKAL TÜRKİYE!

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CORONA VİRÜSÜ SİZİ KORKUTMASIN!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin