Corona Virüsüne Yakalanırsanız, Özel Sağlık Sigortanız Masraflarınızı Karşılar mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya ve ülke gündemini etkisi altına alan Corona virüsü ile ilgili yeni bir soru daha gündeme geliyor. O da; özel sağlık sigortası olanların Corona virüsü ile ilgili tedavi masrafları, poliçelerinin kapsamında mıdır?

Merak edilen bu soruyu sigorta sektörünün önde gelen isimlerinden, Sigorta Koçu ve Sigortan.biz kurucusu Hakan Tan’a sorduk. Hakan Tan konuya şu sözlerle açıklık getirdi;

“İnsanlık tarihi günümüzde isimlerini zaman zaman hatırlamakta zorlandığımız büyük kitlesel ölümlere neden olan birçok bulaşıcı hastalıklarla dolu… Çin’de milyonlarca insana kâbus olan Corona virüsü(covıd-19), “çağımızın kara vebası” diyebileceğimiz yepyeni bir düşman ve dünyaya hızla yayılıyor.Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, tüm ülkeleri çok sert önlemler almaya ve toplumu bilinçlendirmeye çağırıyor.

Corona Virüsüne Yakalanırsanız, Özel Sağlık Sigortanız Masraflarınızı Karşılar mı?

Corona Virüsüne Yakalanırsanız, Özel Sağlık Sigortanız Masraflarınızı Karşılar mı?

Şu ana kadar 82 ülkede ortaya çıkan Corona virüsü için  dünyanın birçok yerinde hükümetler son yıllarda olmayan önlemler almaya başladılar;Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan ve resmi haber ajansı SPA’da yer alan açıklamaya göre,umre ya da Mescid-i Nebevi ziyareti için Suudi Arabistan’a girişlerin geçici olarak askıya alınmasına karar verildi. Kuveyt’e tüm gemi seferleridurduruldu. İsrail,Avrupa’dan ülkelerine gelen kişileri ülkeye almama kararı aldı. Avrupa’da en çok ölüm vakasının ortaya çıktığı İtalya’da okullar tatil edildi,futbol maçları iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendi. Ülkemizde henüz bir vaka görülmemesine rağmen, önlem olarak 5 ülke ile karşılıklı ulaşım geçici bir süreliğine durduruldu .Virüsün yayılmasını önlemek için önlemlerin daha da artacağı ortada…

 

Peki Corona virüsüne yakalandığınızı varsayalım, özel sağlık sigortanız masraflarınızı karşılıyor mu?

Sigorta şirketleri uygulamalarında birbirinden farklılık gösteriyorl, hatta durum, sahip olduğunuz sağlık sigortasının ferdi veya grup sigortası olmasına göre bile değişiklik gösterebilir.

 

Ferdi sigortalardan başlayalım; birçok sigorta şirketinde ‘Resmen ilan edilen salgın hastalık ödenmez.’ maddesi ferdi sağlık sigortasının özel şartlarında bulunmaktadır. Bazı şirketlerde ek olarak bu konu “Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın herhangi bir yerinde faz 5 ve üzeri olarak ilan edilen salgın hastalıklara ait her türlü̈ sağlık giderleri ödenmez.” olarak da sözleşmede yerini almıştır.

 

Son dönemde birçokkurum tarafından tercih edilen, çalışanlarına toplu halde sağlık sigortası satın alınan kurumsal sağlık sigorta poliçelerinde ise sigortalı sayısının büyüklüğüne göre özel şartlarda esnemeler yapılmakta olup sigortalı sayısı yüksek olmayan poliçelerde ferdi özel şartlarda olduğu gibi ‘Resmen ilan edilen salgın hastalık ödenmez.’ maddesi bulunmaktadır.

Kısaca resmi olarak salgın hastalık ilanı olduğunda sigorta şirketleri bu maddeye istinaden, gelen talepleri reddetme hakkına sahiptir.

 

Resmi salgın hastalık nasıl ve kim tarafından ilan ediliyor?

Salgın hastalık ilanı OHAL (olağan üstü hal kapsamında) Cumhurbaşkanlığı yetkisindedir. Ancakbugün itibari ile ülkemizde resmi olarak ilan edilen bir salgın hastalık bulunmamaktadır. Bu sebeple sigortamız karşılamaz diye kaygılanmamıza da gerek yoktur.

 

Diyelim ki; en yakın sağlık kuruma gittik ve yapılan tetkiklerde Corona virüsü(covıd-19)pozitif çıktı. Öncelikle gittiğiniz sağlık kurumu ilk müdahaleyi yaparak sizi hemen Sağlık Bakanlığı’nın gösterdiği sağlık kuruluşuna sevk etmek zorundadır. Yani virüs ortaya çıktığında Sağlık Bakanlığı kendi belirlediği kurumlarda tedaviyi üstlenecektir. Bir başka deyişle ülkemizde eğer salgın hastalık ilan edilirse, “eyvah! sağlık sigortam masrafları karşılamayacak.” diye kaygılanmanıza gerek yok çünkü devletimiz salgın hastalıkları ve/veya Corona virüsü gibi ölümcül, hızla yayılan virüslerde tüm masrafları karşılamaktadır.”

 

Hakan Tan Hakkında;

Yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi’nde tamamlayan Hakan Tan, sigorta sektöründeki profesyonel hayatına 1993 yılında sağlık sigortacılığının öncü kuruluşu Halk Yaşam Sigorta’da başladı.1997 yılında Demir Hayat Sigorta’da Bölge Müdürü olarak göreve başladı ve şirketin bölgesel yapılanmasını organize etti.2004 tarihinden itibaren Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdür Vekilliği, Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi.Bu görevlerinin yanısıra Demir Sigorta Yönetim Kurulu üyeliğinide devam ettirdi. Türkiye Sigorta Şirketleri Birliği’nde iki dönem İletişim Komitesi Başkanlığı da yapan Hakan Tan, 2017 yılında ‘İyi Hayat’ sloganı ve sağlıkta referans kurum olmak amacında  bir startup olan Sigortan Biz’i kurdu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Corona Virüsüne Yakalanırsanız, Özel Sağlık Sigortanız Masraflarınızı Karşılar mı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin