Cumhurbaşkanı, Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’na katıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nın ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu acı durumun gerisinde, Kur’an-ı Kerim’in yeteri kadar okunmamasının ve anlaşılmamasının yattığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu tarafından düzenlenen ve İstanbul Fatih Camii’nde gerçekleştirilen törende, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, yarışmaya katılanlar, yarışmanın jüri üyeleri ve çok sayıda davetli de hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.

“Okunan ayetlerin etkisi kalpleri sarmıyor, kafada şimşekler çaktırmıyor, ruhumuzda bir esinti oluşturmuyorsa, orada bir eksiklik vardır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kur’an-ı Kerim Mekke’de inmiş, Kahire’de okunmuş, İstanbul’da yazılmıştır’ sözüne atıfta bulundu.

Erdoğan, “Bu yarışma vesilesiyle görüyorum ki, Kur’an-ı Kerim İstanbul’da sadece en güzel şekilde yazılmakla kalmıyor, aynı zamanda en güzel şekilde okunuyor, Allah’ın izniyle okunmaya da devam edecek” diyen cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “İlk emri ‘ikra’ yani ‘oku’ olan bir dinin mensuplarının, işe önce kendi kitaplarını okuyarak başlamaları gerektiği açıktır. Ülkemizde Kur’an eğitimi ve öğretimi, kimi dönemlerde getirilen tüm yasaklara, gizli-açık tüm engellemelere rağmen, milletimizin sahip çıkmasıyla, kesintisiz sürdürülmüştür. Milletimiz, kendi kurduğu veya sahip çıktığı müesseseleri aracılığıyla, Kur’an-ı Kerim eğitim ve öğretimini devam ettirmiştir. Özellikle İmam Hatip okulları, bu konuda çok önemli ve hayırlı hizmetlere imza atmışlardır.”

Şimdi inşallah, tüm okullara getirdiğimiz seçmeli derslerle, arzu eden tüm evlatlarımıza Kur’an-ı Kerimi öğrenme imkânı getirdik. Çocuklarımızı Kur’an eğitimi konusunda teşvik ederek, bu imkânları en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Kur’an-ı Kerim okumanın, sadece harflerini telaffuz etmek demek olmadığını, Kur’an’ı Kerim’in lafız ve manası ile birlikte gönüllere ve zihinlere de girmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Okunan ayetlerin etkisi kalpleri sarmıyor, kafada şimşekler çaktırmıyor, ruhumuzda bir esinti oluşturmuyorsa, orada bir eksik var demektir. Bizlere düşen görev, 1400 yıldır tek bir harfi dahi değiştirilmeden muhafaza edilen bu kitabın, mesajlarını, önce kendimiz içselleştirmeli, ardından da tüm dünyaya en güzel şekilde aktarmalıyız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu acı durumun gerisinde, Kur’an-ı Kerim’in yeteri kadar okunmamasının ve anlaşılmamasının yattığını vurguladı ve şunları ekledi: “Ne diyor Mehmet Akif? ‘İnmemiştir hele Kur’an, bunu hakkıyla bilin / Ne mezarlıkta okumak, ne de fal bakmak için.’ Evet, Kur’an-ı Kerimi hakkıyla okumak, hakkıyla kavramak ve onunla hakkıyla amel etmek gerekiyor. Kur’an-ı Kerimin hakkıyla ve güzel okunması, kalpleri fethetmesi bakımından çok önemlidir. Kalpler fetholunca, zihin de ister istemez düşünmeye başlar.”

Davetlilerin Ramazan ayını kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını, “Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın” temennisiyle tamamladı.

Erdoğan,  yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenleri ve jüri üyelerini kutladı, 46 ayrı ülkeden yarışmaya katılan 83 yarışmacıya teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca  Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’na katılanları ve yarışmada dereceye girenleri de tebrik etti.

kuran-cumhurbaskani

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı, Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’na katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin