Cumhurbaşkanı, “Milletimiz Çok Büyüktür, Esaret ve Zillet Kabul Etmez”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı’da, “CHP ve MHP genel başkanlarıyla 81 vilayetimizde her görüşten, her meşrepten insanımızla verdiğimiz şu görüntü var ya, şu görüntü. Ülkemizin düşmanlarını en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir. Onun için hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.

Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde milyonlarca vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada, Yenikapı Meydanı’nda Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Genelkurmay Başkanıyla, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla, 81 vilayetimizdeki her görüşten, her meşrepten insanımızla verdiğimiz şu görüntü var ya; işte bu görüntü inanın bana, ülkemizin düşmanlarını, en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal, 1920 yılında İstanbul ve İzmir başta olmak üzere ülkenin büyük bölümünün işgal altında olduğu o kara günlerde şunu söylüyordu; ’Milletimiz çok büyüktür. Hiç korkmayalım. O, esaret ve zillet kabul etmez. Fakat onu bir araya toplamak ve kendisine Ey millet sen esaret ve zillet kabul eder misin? diye sormak lazımdır. Ben, milletimin vereceği cevabı bekliyorum.’ Şimdi burada bir kez daha soruyorum, Gazi’den 96 yıl sonra Yenikapı Meydanı’ndan aynı soruyu sizlere soruyorum; Ey millet sen esaret ve zillet kabul eder misin?” Vatandaşların “Hayır” cevabı üzerine Erdoğan, “Mesele bu.” dedi. Kürsüye “Yeni Türkiye’nin lideri, milletimizin gözbebeği, başkomutanımız” sözleriyle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan,
“15 Temmuz gecesi bir kez daha istikbali ve istiklali için kıyam eden, canı pahasına FETÖ terör örgütüne, işgalcilere teslim etmeyen aziz milletim. Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi sokaklara, meydanlar inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilen tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. O gece adeta ölümü öldürerek sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar. 79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun” dedi.

 

https://youtu.be/2gFN3YvM-zE

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı, “Milletimiz Çok Büyüktür, Esaret ve Zillet Kabul Etmez”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin