Cumhurbaşkanı muhalefete teşekkür etti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Kahraman ile CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli’yi arayarak teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP liderine darbe girişimine prim vermedikleri için teşekkür etti.

Erdoğan ayrıca TBMM Başkanı İsmail Kahramanı da arayarak kahramanca duruşlarından dolayı tüm milletvekillerine teşekkür etti.

“PENSİLVANYADAKİ ZATI BİZE TESLİM EDİN”

İstanbul’da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Başkan ‘Pensilvanya’daki 400 dönüm arazinin içinde olan bu zatı deport edin ya da bize verin’ demiştim. Ve bunların darbe girişimi içerisinde olduğunu size söylemiştim, ama dinletemedim. Şimdi bugün bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum. Diyorum ki; ‘Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ/PDY terör örgütüne mensup bazı askerlerin püskürtülen ve başarısızlıkla sonuçlanan kalkışmasına tepki göstermek amacıyla Üsküdar Kısıklı’da toplanan vatandaşlarla bir araya geldi ve topluluğa hitaben bir konuşma yaptı.

“BİRLİĞİMİZ, BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

“Aziz İstanbul, sevgili hemşehrilerim; sizleri bu anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Günümüz mübarek olsun, geleceğimiz aydınlık olsun. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun” sözleriyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı bir günde ve bu günün bilinci içinde arada toplanıldığına dikkat çekti ve Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda toplanan halkın bu heyecanı birlikte yaşadığını söyledi.

40 yıldır Türkiye’nin paralel devlet yapılanmasından çok çektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bildiğiniz gibi bu milletin zekâtından, fitresinden sadakasına varıncaya kadar her şeyini emdiler ve ondan sonra da bu milleti yurt dışından, Amerika’sından Avrupa ülkelerine varıncaya kadar her yerde bu devleti, bu ülkeyi yalan-yanlış asparagas haberlerle adeta şikâyet ettiler” dedi.

“STRATEJİK ORTAKSAK O ZAMAN ORTAĞINIZIN BU TALEBİNİ YERİNE GETİRİN”

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’ya seslendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Sayın Başkan, sizin kendinize bunu söyledim, ‘Pensilvanya’daki 400 dönüm arazinin içinde olan bu zatı deport edin ya da bize verin’ demiştim. Ve bunların darbe girişimi içerisinde olduğunu size söylemiştim, ama dinletemedim. Şimdi bugün bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum. Diyorum ki; ‘Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin. Eğer biz stratejik ortaksak, eğer biz model ortaksak, o zaman ortağınızın bu talebini yerine getirin. Zira siz bizden hangi teröristi istediyseniz biz sizlere teslim ettik. Şimdi artık terör listemizin içerisinde yer alan bu zatı da -biliyorsunuz stratejik belgenin içerisinde yer almış vaziyettedir- bize teslim edin.”

“BU GİRİŞİM İSTEDİKLERİ GİBİ SONUÇLANMADI”

TSK içindeki ilgili örgüt mensuplarının girişiminin, istedikleri ve bekledikleri gibi sonuçlanmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü biz şuna inanmıştık: ‘Kaderin üstünde bir kader var’ demiştik. Ve biz şuna inanmıştık: ‘Gücü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür’ demiştik ve nitekim de öyle oldu” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini dinleyen vatandaşların “Dik dur eğilme, bu millet seninle” şeklindeki tezahüratlarına, “Hiç endişeniz olmasın, biz sadece Allah’ın huzurunda rükûda eğiliriz, başka bir yerde eğilmek bize yakışmaz, böyle bir şey zaten bizim ilkelerimizde yok.” diye cevap verdi.

“YOL ARKADAŞLARIMIZDAN ŞEHİTLER OLDU”

Kalkışmaya girişenlere yönelik yapılan operasyonlarda polislerden ve sivil halktan şehitlerin verildiğine dikkat çekerek şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yol arkadaşlarımızdan şehit olanlar oldu. Ama ben ayırt etmiyorum hepsi benim yol arkadaşım. Hepsine de Rabbimden inşallah o yüce makamda taltif niyaz ediyorum” dedi.

“BUNLAR SİLAHLI KUVVETLER İÇİNDE BİR UR”

Söz konusu kalkışmanın Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup azınlık tarafından yapıldığını ve kurumun bütününü kapsamadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bunlar bir urdu, ur. Şimdi bu ur temizleniyor. Ve Silahlı Kuvvetlerimiz inşallah kendine yakışır bir noktaya doğru gelecek. Fakat bu arada yargıya da çok teşekkür ediyorum, çünkü yargı dört bir yanında ülkemizin makamlarına, mevkilerine, rütbelerine bakmadan kim olursa olsun Emniyet Teşkilatıyla el ele vermek suretiyle bunları toplayarak tutuklama kararlarını verdiler ve bunları tutukladılar” şeklinde konuştu.

“İDAM TALEBİ PARLAMENTO İÇİNDE DEĞERLENDİRİLİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların kalkışmayı yapanlar için ‘İdam isteriz’ şeklindeki tezahüratlarına cevaben “Şüphesiz ki her talebin değerlendirilmesi, konuşulması, görüşülmesi demokratik ülkelerde bir haktır. Bunlar Parlamento çatısı altında değerlendirilir, bunun için de bir yerlerden izin almaya da gerek yok” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Fakat şu anda biliyorsunuz bu yapı İstiklal Savaşı’nın mücadelesini vermiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de bombaladı. Ve bugün bu yapı bu bombaladıkları yerde artık Parlamento çalışmalarının duracağını zannediyordu. Parlamento bugün toplandı, bir araya geldiler ve 4 siyasi parti bir ortak bildiri yayınladılar. Parlamento toplantısını yaptı, gerçekten güzel de bir bildiri yayınladılar. Bu ortak bildiri aynı zamanda bizim de bildirimizdir, biz de bunun altına imzamızı koyarız. Ve işte bu birliğe, bu beraberliğe, bu dayanışmaya her zaman ihtiyacımız var. Bunu yaptığımız anda bizim aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Zaten bu olanlar Türkiye’nin yükselişini hazmedemeyenlerin, hazmedemeyen üst akılların operasyonudur bu. Fakat onlar isteseler de, istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.”

“MİLLET OLARAK MEYDANLARA ÇIKIŞINIZ HER ŞEYİ ALTÜST ETTİ”

Gelinen noktada rahat olunması gerektiğini söyleyen ve vatandaşlara hitaben “Sizin ilk andan itibaren millet olarak meydanlara çıkmanız var ya, o meydanlara çıkışınız her şeyi altüst etmiştir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu tavsiyelerde bulundu: “Rehavet yok ve hafta boyu biz bu birlikteliğimize devam ettirmeliyiz. Bu noktada hemfikir miyiz? Hafta boyu bu buluşmaları devam ettirmeliyiz, bunu öncelikle haberdar edeyim. Ve inşallah gerek Başbakanımız, gerek hükûmetimiz, gerek devletimizin tüm kurumları çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda polisimiz verdiği şehitlere rağmen dik durdu, dimdik durdu. Ve gördüğünüz gibi alınan birçok general var, alınan albaylar var. Ama şimdi ben buradan bir şeyi sizlere hatırlatmak istiyorum, burada bir oyuna da gelmeyelim; şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri’yle milletimizi karşı karşıya getirmek isteyen dış güçler olabilir, içeriden takviyeli güçler olabilir, sakın bu oyuna da gelmeyelim. Eninde sonunda bu Silahlı Kuvvetler bizimdir. Bu Silahlı Kuvvetler paralel yapının değildir. Bu kardeşiniz de Anayasanın amir hükmü gereğince Silahlı Kuvvetlerin Başkomutanıdır.”

“TÜRKİYE AYDINLIK GELECEĞE YÜRÜYOR”

Kendisini dinleyen vatandaşlara hitaben karşısında Türkiye’nin bir özetini gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda yargısıyla, polisiyle, askerin dürüst ve samimi olan kesimiyle, devletin tüm kurumlarıyla el ele Türkiye’nin aydınlık geleceğe yürüdüğünü kaydetti.

Daha önce yaptığı konuşmalarda vatandaşa, paralel devlet yapılanması güdümündeki okul ve kurslara çocuklarını göndermemeleri tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatarak devlet okullarının yeterli olduğunu ve okullarda hafta sonları ücretsiz kurslar düzenlendiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kapatın o okulları” şeklindeki tezahüratlara karşılık, “Gerek yok, siz zaten onları karşılıksız bıraktığınız anda onlar kendiliğinden kapanır” diye ekledi.

Kalkışma sonrasında yürütülen operasyonlarda binlerce yargı mensubunun yanı sıra, Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu’ndan 5, Anayasa Mahkemesi’nden 2 üyenin açığa alındığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yani şu anda yargı gerçekten kararlarını süratli bir şekilde veriyor. Bu özgüvenle birlikte de inşallah yarınlara birlik beraberlik, güçlü bir şekilde yürüyeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

“BU ÜLKEYİ PARALEL DEVLET YAPILANMASINA ASLA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Konuşmasında ‘Tek millet, tek bayrak, tek millet, tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Temmuz’dan itibaren ülkemizi bölmeye çalışan o terörist örgütlere karşı askerimizle, polisimizle biliyorsunuz çok ciddi bir mücadele sürdürüyoruz. Biliyorsunuz değil mi? Hâlâ o mücadele ağırlıklı Güneydoğu Bölgesinde sürüyor. Orasını da Allah’ın izniyle başaracağız, o da bitecek. Bu ülkeyi biz 3-5 teröriste bırakmayacağız. Buradan da sağlam çıkacağız. Ama dediğim gibi, tek devlet anlayışıyla da bu ülkeyi paralel devlet yapılanmasına da asla teslim etmeyeceğiz. Kurumlardan şu anda bunları temizlenme operasyonu başladı, temizlenecekler bunlar. Bütün yetkili, ilgili mercileri buradan ikaz ediyorum, Başbakanımızla da, Bakan arkadaşlarımızla da bunların hepsini paylaştık ve bunların üzerine üzerine gideceğiz nerede ne varsa. Demiştim ya, ‘inlerine gireceğiz.’ Bunların inlerin girdik, giriyoruz. Temizlenecek. Ve şu olaylar var ya Allah’ın bize büyük bir lütfudur. Çünkü kimin ne olduğu çok iyi ortaya çıktı. Nerede kim var, bunların tamamen imamları falan ortaya çıktı. Ve şimdi bunların üzerine üzerine gitmek suretiyle, kaçanlar kurtuluyor ama takipçisiyiz. Ve Amerikalı dostlarımız da kalkıp Pensilvanya’daki o terörist başını bize teslim ettiği andan itibaren çok şey değişecektir. Bunun için biz de diyoruz ki; bizim stratejik müttefikimiz olarak, model ortağımız olarak Amerika Pensilvanya’dakini bize teslim etmesi lazım; bu çağrıyı buradan yapıyorum. Ama sizlere de diyorum ki; rehavet yok, beraber dik duracağız, eğilmeyeceğiz, sonuna kadar bu işi kovalayacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı muhalefete teşekkür etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin