CUMHURİYET BİR SON MU, BAŞLANGIÇ MI?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CUMHURİYET BİR SON MU, BAŞLANGIÇ MI?“Cumhuriyet bir son mu,  başlangıç mı?” başlıklı konferans yoğun ilgi gördü

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen ve sunumunu Prof.Dr.Hilmi Bayraktar’ın yaptığı “Cumhurşiyet bir son mu; başlangıç mı?” başlıklı bir konferans verildi.

Konferans öncesi bir açıklama yapan Gaziantep Serbest muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay ;

Cumhuriyetin her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucu olduğunu vurgulayarak “dili, bayrağı, marşı, temel nitelikleri, ülkesi ve milletiyle bölünemez bir bütünlüğü ifade eden cumhuriyet, kayıtsız şartsız egemenliği temsil eden bir rejimdir. Cumhuriyetin en büyük önemi kuvvetini belli bir kişi ve sınıf hakimiyeti yerine millet iradesinden almasıdır.

Ülkemizde son günlerde yaşanan olayların cumhuriyetimizin birliğini bozmaya çalışanlar tarafından yapıldığını bilmekteyiz. Geçmişte yaşanan çeşitli olumsuz olayları atlatarak cumhuriyet rejimini devam ettiren Türk milleti olarak bağımsızlığımızı korumaya devam ettiğimiz gibi yanı başımızda bulunan sınır ülkelerimiz de meydana gelen savaşa kayıtsız kalmayacağız. Özellikle Suriye’ de zulme maruz kalanlar için çıkış yolu ve ferahlık temenni etmekteyiz. Suriyeli kardeşlerimizin özgürlük ve demokrasi için verdikleri mücadelelerinde sonuna kadar yanlarındayız. Geçen hafta Hakkari Yüksekova’ da hain saldırı sonucu şehit edilen 3 askerimizi de rahmetle anıyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. “dedi.

Daha sonra “Cumhuriyet bir son mu; başlangıç mı?” başlıklı konferans Prof.Dr.Hilmi Bayraktar’ın sunumuyla devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CUMHURİYET BİR SON MU, BAŞLANGIÇ MI?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin