CUMHURİYETİ KUTLAMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CUMHURİYETİ KUTLAMAKTAN GURUR DUYUYORUZGaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu,  29 Ekim Cumhuriyet  Bayramının 89. yıldönümünün  kutlaması amacıyla  geleneksel bir dizi Cumhuriyet Şenlikleri düzenlediklerini , bu yılki kutlamaların ise bayram nedeniyle 2 Kasım 2012 tarihinde yapılacağını söyledi.

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu  Yeminli Mali Müşavir Bülent Özata’nın  KDV tevkifatı konusunda yaptığı sunum öncesi konuşmasında şunları söyledi:Cumhuriyet kutlamaları bizler için çok önemli.Gaziantep’te odaların içerisinde yalnızca Cumhuriyet Balosunu  Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası olarak biz kutluyoruz.Türkiye genelinde  82 odadan sadece 3 odadan bir tanesiyiz.Böyle bir önemli günü kutlamaktan da gurur duyuyoruz.Kurban bayramının uzaması dolayısıyla Cumhuriyet Balosu kutlamasını 2 Kasım tarihine aldık.Bu anlamlı güne tüm meslektaşlarımızı bekliyoruz.”

BİR GÜN İÇİNDE BİZDEN GÖRÜŞ İSTENİYOR

“Denetime tabi tutulacak şirketlerin kapsamının daraltılmasına yönelik  27 Eylül 2012 tarihinde  bir taslak yayınlandı. Bu taslak 12 Ekim 2012 tarihinde TÜRMOB’a gönderilerek 16 Ekime 2012 tarihine kadar  konuyla ilgili görüş istendi. Gelen yazı şöyle diyor;6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu uyarınca sermaye şirketlerinin uluslar arası Denetim şartlarına uyumlu Türkiye Denetim standartlarına uygun olarak denetime tabi olacağı, bu bağlamda 397 maddeye göre denetime tabi olacak şirketlerin bakanlar Kurulu tarafından belirleneceği hüküm altına alınmıştır.BU itibarla bakanlar kurulunun görüşüne sunulmak üzere 6102 sayılı kanun ve 660 sayılı kanun hükmünde kararname hükümleri çerçevesinde hazırlanan taslak metin hakkındaki görüşlerinizi 16 Ekim 2012 tarihine kadar bildirilmesi” şeklinde. Aynı yazı bir üst yazıyla bizlere odalara gönderildi. 15 Ekim 2012 tarihi akşamına kadarda biz odalardan yani sahadaki uygulayıcılardan  görüş isteniyor. Olaydaki ciddiyet bu. Biz bir cümle yazdık; TÜRMOB’a gönderdim. ’’Bu kadar bir süre içerisinde Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası olarak görüşümüz yoktur’’dedik.  12 Ekimde yazı TÜRMOB’a geliyor, ÜRMOB bize 15 Ekimde gönderiyor,15 Ekim akşamında görüşümüzü  TÜRMOB’a  tekrar göndereceğiz. Bu sürede mümkün mü?  13-14  Ekimde zaten cumartesi Pazar günü. Gerçi görüşümüz olsa bile ne kadar dikkate alınır oda işin başka bir yönü..”

TASLAK KOMEDİ

15 -20 tane şirket 3 tane bir ve iki liste ayırmış, bu listede ilimizde 15-20 şirket kapsam içerisine girecek.Bu denetime tabi olacak şirketlerin denetimini de herhalde  biz değil, ithal meslek mensuplarımız yapacak.” Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ve Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler odalarının eğitimsel alandaki bu işbirliği ve dayanışmayı gerçekleştiren ve KDV tevkifatı konusunda notlarından dolayı sayın YMM Bülent Özata’ya çok teşekkür ediyorum.” Dedi. Daha sonra Yeminli Mali Müşavir Bülent Özata KDV tevkifatı konusunda sunum yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CUMHURİYETİ KUTLAMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin