DAİ, “HEDEFİMİZ FİNAL-FOUR”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

boray-daiRoyal Halı Gaziantep Basketbol takımı genel menajeri Boray Dai takımın Slovenya’daki kamp çalışmalarını değerlendirdi ve transferler hakkında bilgiler verdi.
Geçen sezondan kadroyu hemen hemen koruduklarını ve üzerine yapılan transferlerle daha güçlü hale geldiklerini ifade eden Dai, Avrupa’da hedefin yine final-four olduğunu söyledi.

“SİMMONS TRANSFERİNDEN VAZGEÇTİK”
Cedric Simmons transferinde pürüz çıktığını ve ön anlaşma yapılan Simmons transferinden vazgeçtiklerini belirten Dai 5 numara pozisyonu için arayışların devam ettiğini dile getirdi. Takım kimyasının çok iyi durumda olduğunu ifade eden Dai; Yaklaşık 1 hafta önce Slovenya’da yeni sezon hazırlıklarına başladık. Transferde geçen günlerde bildiğiniz gibi 5 numara pozisyonu için Cedric Simmons ile ön anlaşma yapmıştık. Fakat bir kaç pürüzün çıkması sonucu bu oyuncudan vazgeçtik ve bu mevki için yeni oyuncu arayışına geçtik.
“GEÇEN SENEKİ KADROMUZU BÜYÜK ORANDA KORUDUK”
Geçen sezondan birçok oyuncuyla devam ettiklerini dile getiren Dai; “Onun dışında takım kimyamız çok iyi durumda. Geçtiğimiz sezondan birçok oyuncuyla devam ediyoruz. Bu da bizim için büyük bir avantaj çünkü antrenörümüz Zdovc’un sistemine hâkim oyuncular bunlar. Yeni gelen oyuncularında eski oyuncularla çabucak kaynaşıp çok zorluk çekeceklerini zannetmiyorum.
“ANDY VE BALAZİC BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”
Andy ve Balazic’in yeni sezonda önemli işler yapacağının altını çizen Dai; “Yeni yabancılardan Andy çok iyi bir şutör bunun yanında gerçekten çok iyi bir karakter. Son iki yılda Almanya 1.Ligi’nde İtalya 1.Ligi’nde çok iyi işler yaptı. Bir diğer transferimizde Balazic’te Zdovc’un çok yakından tanıdığı bir isim yani buda sistemimizi bilen aynı zamanda Türkiye Ligi’ni çok iyi tanıyan tecrübeli bir isim.
“GAZİANTEP ADINA GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ”
Sadece sportif anlamda değil şehrin tanıtımı açısındanda önemli işler yaptıklarını söyleyen Dai; “Gaziantep’te sportif anlamda çok güzel işler yapıyoruz. Son üç sezonda ikinci kez Avrupa Kupaları’na katılacağız. Bize gelen mesajlar olsun mailler olsun onları okudukça iştahımız dahada artıyor. Bölge olarak ismimiz özellikle son zamanlarda olumsuz şekilde yer alsada gerek bizim organizasyon yapımız gereksede elde ettiğimiz başarılar olumsuzlukları kapatıyor. Şu anda bizim takımda antrenörümüzde dahil 9 yabancı bulunuyor. Bunun 3’ü Amerikalı. Birçoğunun bu sezon ikinci yılı olacak 3’üncü yılını yaşayacak olanda var. Birçoğunun ailesi sezon içinde Gaziantep’e geliyor. Şehri gördüklerinde Gaziantep’e hayran kalıp geri dönüyorlar. Bunu yanında bir çok Avrupa takımı olsun Türk takımları yöneticileri oyuncuları aileleri ve taraftarları şehrimize gelip kültürümüzü yakından tanıma imkanı buluyorlar. Buda Gaziantep açısından büyük bir tanım ve reklam imkanı sağlıyor. O yüzden biz sadece sportif anlamda değil şehrin bir yüzü olarak temsilen de büyük sorumluluklar taşıyoruz. Gaziantep’in Basketbol süper liginde yer alması şehir ve bölge açısından çok çok önemli.
HEDEF FİNAL-FOUR
Yeni sezonda hem Avrupa’da hemde ligde hedeflenilen yerlere ulaşacaklarına inandıklarını söyleyen Dai; “Avrupa Kupalarındaki hedefimiz yine final-four oynamak. Türkiye Ligi’ne gelirsek geçtiğimiz sezonki gibi yine çok büyük çekişmeye sahne olacağını düşünüyorum. Bizde yine elimizden gelenin en iyisini yaparak Royal Halı Gaziantep’in ismini en iyi şekilde yukarılara taşıyacağımızı düşünüyorum. Gaziantep’i de bu ligde yine önümüzdeki sezonlar için kalıcı hale getireceğimize inanıyorum. Royal Halı Gaziantep çizgisi belli olan bir takımdır. Ligde bu sezon 4. yılımız olacak. Bugüne kadar her sezon başarılarımızla ve yaptığımız işlerle kendimizden hep olumlu bir şekilde söz ettirdik. Bu çizgiyi bozmadan ve her sezon üstüne koyarak Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edeceğiz. Ligde şu an 16 takım var. Doğu ve Güneydoğu’nun tek temsilcisiyiz. Bunun hem sosyal hem sportif anlamda büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Kulüp olarak misyonlarımızdan birtanesi de sadece sportif anlamda değil sosyal sorumluluk projeleriyle de bu bölgede basketbol heyecanını ilerilere taşımaktır. Bu bölgenin insanlarının salonlara gelmesini teşvik etmektir. “ şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DAİ, “HEDEFİMİZ FİNAL-FOUR”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin