DANİMARKA BÜYÜKELCİSİ MADSEN, GTO’YU ZİYARET ETTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DANİMARKA BÜYÜKELCİSİ MADSEN, GTO’YU ZİYARET ETTİDanimarka’nın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen, Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Büyükelçi Madsen,  ülke olarak Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirme yönünde güçlü bir iradeye sahip olduğunu belirtirken, GTO Başkanı Aslan, “Oda olarak iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yürütülecek her türlü çalışmaya katkı sunmaya hazırız” dedi.

Büyükelçi Ruben Madsen’in ziyaretinde konuşan GTO Başkanı Mehmet Aslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2012 yılı sonu itibariyle 1,5 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Başkan Aslan, “Ticari potansiyeli bu derece yüksek iki ülke arasındaki ticaret hacmi kesinlikle yeterli değil. 2012 yılı sonu itibariyle 1,5 milyar dolar olan ticaret hacmimizi en az 3 katına çıkartmalıyız” diye konuştu. Konuşmasında, Gaziantep’in hedef pazarlara olan yakınlığının yerli ve yabancı yatırımcılar için önemli avantajlar sağladığına vurgu yapan Başkan Aslan, Danimarkalı işadamlarının da bu avantajdan yararlanabileceklerini dile getirdi.

Aslan, şunları söyledi: “Gaziantep, özellikle bulunduğu coğrafya itibariyle işadamlarına önemli avantajlar sunuyor. Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Kafkas ülkeleriyle ticaret yapmak isteyen Danimarkalı işadamları, yüzyıllardır bu coğrafyada ticaret yapan Gaziantepli işadamları ile birlikte bu pazarlara açılarak olumlu sonuçlar alabilirler. Odamıza kayıtlı 20 bine yakın üye var ve bunların bin 500’den fazlası ihracatçı. Dolayısıyla Danimarkalı ve Gaziantepli işadamlarımızın en yakın zamanda bir araya getirilmelerinde yarar var.  Bu noktada da Gaziantep Ticaret Odası olarak gerçekleştirilecek her türlü çalışma ve organizasyona katkı sunmaya hazırız.”

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen ise, uzun zamandır Gaziantep’i ziyaret etmeyi planladığını ancak yeni gelebildiğini belirterek, “Şuan çok heyecanlıyım. Danimarka Hükümeti’nin önümüzdeki dönem için Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirmek üzere almış olduğu bir karar var. Bu anlamda güçlü bir iradeye sahibiz. Türkiye, Danimarka Hükümetinin ticaretini geliştirmeyi arzuladığı ilk 10 ülke içerisinde. Çünkü Türkiye son dönemde gerçekten dikkatleri üzerine çeken bir ülke haline geldi. Büyümeyi devam ettiriyorsunuz. İşsizlik oranı yok denilecek seviyede. Önümüzdeki dönem Danimarka Ekonomi ve Ticaret Bakanı ile birlikte işadamlarımızı Gaziantep’e getirmeye çalışacağız. Biz de işadamlarının bir araya gelip, yüz yüze görüşmelerinin çok daha doğru olduğu ve olumlu sonuçlar getireceği inancını taşıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından GTO Başkanı Aslan, Büyükelçi Madsen’e ziyareti anısına plaket ve hediye takdim etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DANİMARKA BÜYÜKELCİSİ MADSEN, GTO’YU ZİYARET ETTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin