DAÜ’YE QS’DEN ÜÇ YILDIZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DAÜ’YE QS’DEN ÜÇ YILDIZ

Dünya üniversiteler sıralaması konusunda uluslararası yüksek öğrenim alanında tartışmasız bir üne sahip İngiltere merkezli QS isimli kuruluş, 12 Eylül 2012 tarihinde İrlanda’nın başkenti Dublin’de 2012 yılı dünya üniversiteler sıralaması sonuçları ile eş zamanlı olarak QS Stars isimli değerlendirme programının sonuçlarını da açıkladı. Değerlendirmeye alınan üniversiteler arasında yer alan Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne (DAÜ), beş üzerinden üç yıldız verildi. DAÜ, bu sonuçla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri arasında bir ilke imza attı.

Amerika Birleşik Devletleri (MIT, Harward, Princeton ve Yale), İngiltere (Oxford ve Cambridge), Avustralya (Australian National University ve Monash University), Kanada (University of Montreal), Yeni Zellanda (Massey University ve The University of Canterbury), Ürdün (Jordan University of Science and Technology), Suudi Arabistan ( King Abdulaziz University ve King Fahd University of Petroleum and Minerals), İsveç (Lund University ve KTH Royal Institute of Technology), gibi yaklaşık 30 farklı ülkeden köklü geçmişe ve uluslararası üne sahip 130 üniversitenin katıldığı değerlendirme programına dahil olan DAÜ, QS’in belirlediği ve üniverstelerin performanslarını ortaya çıkarmaya yönelik olarak kullanılan sekiz ayrı parametreye göre değerlendirmeye tabi tutuldu ve özellikle üç parametrede 5 yıldız üzerinden tam puan alarak uluslararası standartlarda eğitim veren bir üniversite olduğunu ispatladı. DAÜ, almış olduğu üç yıldızla QS’in belirlediği standartlara göre uluslararası nitelik kazanmış, öğretim ve araştırmanın gelişmiş olduğu ve mezunlarının işverenler tarafından tercih edildiği bir yüksek öğrenim kurumu olduğunu bir kez daha uluslararası bir kuruluşa onaylattı.

QS Stars değerlendirmesinin DAÜ’nün uluslararası alanda tanıtımına ve başvuracağı uluslararası akreditasyon programlarına büyük katkı koyması bekleniyor. DAÜ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yükseköğretim sektöründe öncü Üniversite olduğu konusunda attığı adımlara bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DAÜ’YE QS’DEN ÜÇ YILDIZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin