DAVULUN SESİ YAKINDAN HOŞ GELMİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DAVULUN SESİ YAKINDAN HOŞ GELMİYORŞahinbey Müzisyenler Dernek Başkanı Reşit Bulut, Türk kültüründe büyük bir yer tutan ve yaklaşık 6 yıldır faaliyette olan Gaziantep’in tek Mehter Takımına sahip çıkılmasını istiyor.

Şahinbey Müzisyenler Dernek Başkanı Reşit Bulut tarafından kurulan Mehter Takımı Gaziantepli yetkililerin desteğini bekliyor. Dernek Başkanı Reşit Bulut, Gaziantep’te yıllardır bu işi yaptıklarını belirterek yetkililerin kendilerine sahip çıkmadıklarını söyledi. Bulut; “ Mehter, Türk kültüründe dost, sevgi, birlik ve kahramanlık ocağıdır. Mehteri kendine has özellikleri ile korumak yaşatmak gelecek nesil’e bırakmak her Türk’ün görevidir.   Biz Gaziantep’te yıllardan beri bu işi yapmaktayız. Şahsım tarafından kurulan Mehter Takımına başta belediyeler olmak üzere kimse sahip çıkmıyor. Biz bu konuda bir çok girişimde bulunduk ancak bize “ 2 saat davul çalıyorsunuz, bunun karşılığında size maaş veremeyiz” şeklinde cevaplar verildi. Bizim mesleğimiz şu an bitmiş durumda, bütün davulcular kahvehane köşelerinde geziyorlar. Ben davulcuların bu durumdan kurtulması için böyle bir proje üreterek malzemeleri tamamen kendi imkânlarımla temin edip bir Mehter Takımı kurdum. Mehter takımı olarak biz işimizi gayet ciddi yapıyoruz, gelsinler bizi izlesinler ve ondan sonra bizimle ilgili karar versinler. Biz artık belediyelerin bizi günü birlik çok cüzi rakamlarla kullanmasından sıkıldık. Gaziantep’te bu işi yapan tek biz varız ve bu konuda yetkililerden daha duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep gezisinde Karataş Spor Salonu önünde toplanan yaklaşık 20 kadar davulcu seslerini duyurmaya çalıştı. Şahinbey Müzisyenler Dernek Başkanı Reşit Bulut, Sayın Başbakanımızdan bizim sesimizi duyarak sorunumuzu çözmesini istiyoruz. Bir atasözü vardır. “Davulun sesi uzaktan kulağa hoş gelir” ama işin gerçeği yakından pekte hoş gelmiyor dedi.

Sadece Ramazan aylarında hatırlanan davulcular olmak istemiyoruz. Bu bizim işimiz bize sahip çıkın diyen davulcular davulun tokmağına vurarak dikkat çekmeyi başardı.

DAVULUN SESİ YAKINDAN HOŞ GELMİYOR
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DAVULUN SESİ YAKINDAN HOŞ GELMİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin