DENİZDEN, RUSYA BİLETİ ÇIKTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DENİZDEN, RUSYA BİLETİ ÇIKTIYARIŞMADA DERECEYE GİREN 3 KİŞİ, RUSYA’DAKİ BALIK TUTMA ŞAMPİYONASI’NA KATILMAYA HAK KAZANDI

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bu yıl Mersin’de 2’ncisi düzenlenen “Akkuyu Olta Balıkçılığı Yarışması” çekişmeli geçti. Toplamda 47 kilogram balığın yakalandığı yarışmada dereceye giren ilk 3 kişi Rusya’nın Udomlya şehrindeki Kalinin NGS’nin soğutma göletinde düzenlenen “Rusya Balık Tutma Şampiyonası”na katılmaya hak kazandı.

“İLK ÜÇ KİŞİYE RUSYA BİLETİ”

Yarışmada, 4 kilo 660 gram balık tutan Saadettin Kahveci birinciliği elde etti. 3 kilo 535 gram balık tutan Alpay Kalan ikinci sırayı alırken, 3 kilo 400 gramla Salih Karaca üçüncü sıranın sahibi oldu. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altının hediye edildiği yarışmada, dereceye giren üç kişi Rusya’nın Udomlya şehrindeki Kalinin NGS’nin soğutma göletinde düzenlenen “Rusya Balık Tutma Şampiyonası”na katılmaya hak kazandı. Yarışmayı 4, 5 ve 6. Sırada tamamlayan katılımcılara ise birer olta takımı armağan edildi. Öte yandan yarışmada ikinci olan Alpay Kalan geçen sene düzenlenen yarışmada dereceye girerek, “Rusya Balık Tutma Şampiyonası”na katıldığı için yarışma kuralları gereği Rusya’ya gidemeyecek. Alpay Kalan’ın yerine yarışmanın 4’üncüsü Lütfi Buldurluoğlu Rusya biletinin sahibi oldu.

Bölge halkının da yoğun katılımıyla festival tadında geçen yarışmanın sonunda, mangallar yandı, yaklaşık 300 adet sardalye ızgarada pişirilerek, vatandaşlara ikram edildi.

Aydıncık limanında düzenlenen balık tutma yarışmasında 37 amatör olta balıkçısı, dereceye girmek için sabah saat 05.00 itibari ile tekne ile denize açılıp, oltalarını sallayarak “vira bismillah” dedi.  Çekişmeye sahne olan yarışma, en çok balık tutma kategorisinde, Aydıncık Balıkçılar Derneği üyesi Mehmet Şafak gözetmenliğinde saat 11.00’a kadar devam etti.

DENİZDEN, RUSYA BİLETİ ÇIKTI“47 KİLO BALIK TUTULDU”

Toplamda 47 kilo balığın tutulduğu yarışmada dereceye girenler, Akkuyu NGS Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Üzel, Akkuyu NGS Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Lütfi Sarıcı, Akkuyu NGS Proje Uzmanı Muzaffer Genç ve Aydıncık Balıkçılar Derneği üyesi Mehmet Şafak’tan oluşan jüri üyeleri tarafından belirlendi.

“BÜYÜK YARIŞMA RUSYA’DA”

Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Üzel etkinlikte yaptığı konuşmada, balık tutma yarışmasının dünyada Rosatom tarafından yapılan ve çalışır halde olan nükleer santrallerin olduğu bölgelerin hepsinde düzenlendiğini anımsattı. Yarışmanın finalinin Rusya’nın Udomlya şehrindeki Kalinin NGS’nin soğutma göletinde düzenlendiği bilgisini veren Üzel, “Akkuyu Balık Tutma Yarışması”nda dereceye giren ilk üç kişinin de “Rusya Balık Tutma Şampiyonası”na katılmaya hak kazanacağını söyledi.

“DOĞAMIZ VE ÇEVREMİZ AYNEN KORUNUYOR”

Yarışmanın düzenlenmesindeki amacın, nükleer santrallerin çalışmaya başladıktan sonra çevredeki ekolojik yaşama ve denize hiçbir zarar vermeyeceğini vurgulamak olduğunu dile getiren Faruk Üzel şunları kaydetti: “Biz bu yarışmayı bu yıl da yapacağız. Önümüzdeki yıllarda da yapacağız. Biz ve bizden sonrakiler de yapmaya devam edecek. Yöre insanı görecek ki, nükleer santraller çalışmaya başladıktan sonrada çevredeki ekolojik yaşama, denize hiçbir zarar vermemektedirler. Bugün bir nükleer santral yok burada. İnşallah 4-5 yıl sonra ilk ünitesi devreye girecek. Bu yarışma 15 yıl sonra da yapıldığında göreceksiniz ki, nükleer santralin herhangi bir olumsuz etkisi yok. Bizim doğamız, çevremiz, denizimiz aynen korunuyor. Bu yarışma bunu vurgulamak için bir vesiledir. Hepinize başarılar diliyorum.”

Etkinlik için Akkuyu NGS A.Ş. yöneticilerine teşekkür eden Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ise, şöyle konuştu: “Burada anlatılmak istenilen nükleer santralle birlikte tüm canlıların yaşamını sürdüreceği ve turizminde beraber yürüyeceğidir. Bunun örnekleri Fransa başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde var. İnşallah nükleer santralle birlikte bölgemiz kalkınacak. Önümüzdeki yıllarda bu yarışmanın Mersin’in diğer ilçelerinin de katılımıyla daha geniş kitleye hitap eden, bir festivale dönüşmesini istiyoruz. Bu tarz etkinliklerin artarak devam etmesini diliyoruz.  Başarılar dilerim.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DENİZDEN, RUSYA BİLETİ ÇIKTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin