DENİZİ OLMAYAN GAZİANTEP’TE ARTIK KAPTAN YETİŞMEYECEK!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DENİZİ OLMAYAN GAZİANTEP’TE ARTIK KAPTAN YETİŞMEYECEK!DENİZİ OLMAYAN GAZİANTEP’TE ARTIK KAPTAN YETİŞMEYECEK!ZİRVE’YE ÖNCE VERDİLER SONRA GERİ ALDILAR!

Gaziantep Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde, Gemi Makineleri İşletme ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümleri öğrencilerinin uygulamalı eğitim görmeleri için 20 yıllığına Zirve Üniversitesine tahsis edilen Alleben Göleti meclis gündemine taşınarak iptal edildi.

“Denizi olmayan kentte kaptan yetişecek” manşetleriyle ulusal ve yerel basında geniş yer bulan proje artık yok!

CUMHURBAŞKLANI GÜL ŞAŞIRMIŞTI!

Gaziantep ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Denizcilik Bölümü öğrencileriyle bir araya gelerek şunları söylemişti, “Denizi olmayan bir şehre denizcilik bölümü açan Zirve Üniversitesi beni çok şaşırttı. Bu yeniliği, Kayseri’den beklerdim. İnovasyon ve girişimcilik budur. Üniversitelerde uygulamalı eğitimlerin önemi çok fazla, bu açıdan şanslısınız.”

DENİZİ OLMAYAN GAZİANTEP’TE ARTIK KAPTAN YETİŞMEYECEK!BELEDİYE MECLİSİNDE GÖRÜŞÜLDÜ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2013 yılı Şubat ayı 2. Birleşiminde Şahinbey ilçesi Sarısalkım Mahallesinde bulunan Alleben göleti Gaziantep Zirve Üniversitesi’ne 20 yıllığına kiraya verilmişti. AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak Başkanlığı’nda toplanan Belediye Meclisi, eski başkan Asım Güzelbey döneminde Zirve Üniversitesi’ne tatsis edilen Alleben Göleti’ni gündemde görüştü. Meclis kiralama işini iptal etme kararı aldı.

“Belediyemizce Zirve Üniversitesine tahsis edilen alanda yapılan tesbitte ruhsatsız ve İmar Kanununa aykırı yapılaştığı tesbit edilmiş olup, söz konusu alana belediyemizce devam eden kamuya açık alanların düzenlenmesi için; belediyemiz ihtiyacı doğduğundan Gaziantep Büyükşehir belediye meclisinin 18.01.2013 tarih ve 62 sayılı kararı ile tahsis edilen 7469.97 m2 alanın tahsisinin iptal edilmesi hususu”

DENİZİ OLMAYAN GAZİANTEP’TE ARTIK KAPTAN YETİŞMEYECEK!İlgili madde komisyonlarda da görüşülüp onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek. Böylece Gaziantep’te Fethullah Gülen’e bağlı olduğu ileri sürülen Zirve Üniversitesi’nin denizi olmayan Gaziantep’te ” Kaptan yetiştirme” projesi de askıya alınmış olacak.

Zirve Üniversitesi, kendisine tahsis edilen 7 bin 500 metrekarelik alanda, inşaat çalışmaları başlatmıştı. Öğrencilerin üç yıllık üniversite eğitiminin ardından bir yıl da gemide uygulamalı eğitim alma planları bu kararla suya düştü.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DENİZİ OLMAYAN GAZİANTEP’TE ARTIK KAPTAN YETİŞMEYECEK!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin