DERVİŞ EROĞLU İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DERVİŞ EROĞLU İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTUKKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gaziantep Medya Platformunun davetlisi olarak geldiği Gaziantep’te incelemelerde bulundu. Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül töreninde iş adamları ile buluşan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Eroğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te, Gaziantep Medya Platformu Derneği (GAMEP) ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından Şehitkâmil Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni’ne katıldı.

Eroğlu Gaziantep’te ilk olarak Vali Ata’yı makamında ziyaret etti. Ata, Cumhurbaşkanı’nı Gaziantep’te görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gaziantep’in 7 milyar dolar ihracat yapan, tarihi dokusu ile üretken bir şehir olduğunu söyledi.

Eroğlu, Türkiye’nin tüm illerinde yaşanan gelişmelerin kendilerini de çok mutlu ettiğini belirtti. Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkı için önemine işaret eden Eroğlu, “Türkiye’nin garantisi altında yaşamaktan mutluyuz” diye konuştu. Kıbrıs (Rum) Futbol Federasyonu (KOP) ile imzalanan anlaşmaya değinen Eroğlu; “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), KKTC halkının kurduğu bir federasyon, KOP ise Rum futbol kulüplerinin temsil edildiği bir federasyon. Biz yıllardan beri ayrı yaşıyoruz. Kıbrıs Cumhuriyeti döneminde bile federasyonlarımız ayrıydı. Bu son imzayı birleşme olarak kabul etmiyorum. Böyle bir birleşmeyi kabul etmek mümkün değil. KTFF yetkilileri futbolumuzu dışa açamıyoruz diyerek bir görüşme yaptılar ama Kıbrıs’ta yapılan görüşme ile İsviçre’de FİFA’da imzalanan taslağın farklı olduğunu bizim federasyon başkanımız ifade etmişlerdir. Tekrar görüşmelerde bu yanlışlar düzeltilir mi bilemem. Ama bu yanlışlar düzeltilmeden KTFF Başkanı’nın bunu kulüplere taşıması ve tartıştırması olmayacak. Çünkü KOP’un altına girmek demek, önce Rum tarafında resmi dairelere tescil olmak gerekecek, sonra KOP’la işbirliği içinde KOP’un çatısı altında dörtlü komite kuracaksınız. Güneydeki federasyon başkanı Kıbrıslı Türklerin güneyde, Kıbrıslı Rumların kuzeyde maç yapmayacağını ve Türk takımları yurtdışınca maç yapmayacak diyor… Demek ki bu KOP’un bir oyunu. Yani bizim takımlarımızı kendi bünyesine alıp, siyasi manevra ile dünyaya -KTFF  size yani FIFA ya da UEFA’ya müracaat ederse bunu itibara almayın. Bunları biz bünyemize alıyoruz- gibi mesaj vermek için bu açıkgözlüğü yaptıklarını düşünüyorum… Rum federasyon başkanı, Kosova için Sırplar uyudular ve Kosova FİFA’dan Dostluk maçı izni aldı ama biz bunu ortadan kaldırdık diye kendi kulüplerinde övünüyor” dedi.

EROĞLU, BÖLGESEL MARKALARLA BULUŞTU

Eroğlu, Gaziantep Medya Platformu’nun düzenlediği ödül töreninde markalarla buluştu. Törende yaptığı konuşmada “Rum Lider Nikos Anastasiyadis, ‘önce ekonomik sorunları aşayım, sonra bir ortak açıklama ile müzakere masasına geleceğim’ dedi. Ortak açıklamasında da istediği, daha müzakere masasına oturmadan, müzakere başlamadan alacağını almaktır. Böyle bir müzakere zaten dünyada yoktur. Oturup konuşacağız. Ama müzakere masasına şu anda gelmiş değildir” diye konuştu.

Pazartesi günü Rum Lider Nikos Anastasiyadis ile görüşeceklerini kaydeden Eroğlu şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı seçildiğim zaman BM Genel Sekteri Ban Ki Mun, ‘önceki cumhurbaşkanının yaptığı görüşmeleri bıraktığı yerden devam etmeye hazır mısın’ diye benden garanti istemişti. Bırakıldığı yerden ben müzakerelerin devamına hazırım diye bir taahhüt mektubu yazmıştım. Şimdi aynı taahhüdü Rum cumhurbaşkanından istedi, ancak taahhüd vermedi. Taahhüt vermediği gibi, ‘ben her yapılanı kabul etmem’ diyerek, yeni bir taktik ortaya koydu. Pazartesi görüşeceğiz. Ortak bir çıkış yolu bulabilirsek süratle müzakerelere başlayıp gelecek yılın ilk çeyreğinde bu Kıbrıs sorununu temelli olarak ortadan kaldıracak bir çözüm şeklini ortaya çıkarıp referanduma sunacağız.”

1976’DAN BERİ SİYASET YAPIYORUM

KKTC’de 1976’dan beri aktif siyasetin içinde olduğunu dile getiren Eroğlu, “Siyasette faaliyet yürütürken hep anavatan Türkiye ile Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri ile diyalog içinde yaşamımızı devam ettirdik. 19 yıl devam eden başbakanlık dönemimde, Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri ile ilişkileri hep iyi yerlere taşma niyetinde oldum ve hep ‘anavatan olmadan KKTC olmaz’ dedim. Dün olduğu gibi bugün de KKTC’ye hükümet edenlere, anavatan Türkiye Cumhuriyetleri hükümetleri ile ilişkilerinizi devam ettiriniz ve en sıcak noktaya taşıyınız diye tavsiye ediyorum” dedi.

Eroğlu, tören sonrasında bir dizi ziyarette bulunarak Gaziantep’i yakından tanıma fırsatı buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DERVİŞ EROĞLU İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin