Dezavantajlı gruplar ve engellilere istihdam sağlanacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

iskur-fatma-sahin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi  ve İş-Kur arasında engelli ve dezavantajlı grupların istihdamına yönelik “Toplum Yararına Programlar” projesinin protokolü imzalandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, makamındaki imza töreninde, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Engelli istidamında Türkiye ortalamasının yüzde 70, Gaziantep’in ise yüzde 90’larda olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

“Şehrimiz göç alıyor. Göç alan şehirde bizim özellikle insanımızın, huzuru, mutluluğu, vatandaş memnuniyeti için eğitim çok önemli. Biz sosyal devlet olarak herkese fırsat eşitliği verip, eğitim imkanlarından istifade etmelerine çalışıyoruz. Sağlık çok önemli. İnsanın insanca yaşaması için, annesi, babası kim olursa olsun işçi, çiftçi olsun her çocuğun sigortalı doğduğu ve 18 yaşına kadar bütün sağlıktan ücretsiz istifade edildiği bir sağlık sistemimiz var, sağlıkta dönüşüm başarılmış durumda. En önemli üçüncü kalemimiz istihdam. Eğitimini almış sağlıklı bir bireyin topluma katma değer üretmesi lazım. Sosyal yardımlarla istediğimiz kalkınma modelini başarmamız mümkün değil.”

Projeyle 750 kişinin istidamına yönelik önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini anlatan Şahin, dezavantajlı grupların öncelikte olduğunu aktardı.

“Dolayısıyla bizim balık tutmayı öğretmemiz gerekiyor”  diyen Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Toplumun kalkınma hamlesinde onlardan katkı alınması noktasında bir çalışma.Belediye hizmetlerinde çok ciddi bir şekilde insan kaynağı gerekiyor. Bizde belediyecilikte istenen yerel kalkınmada, mezarlıklarlada ilgili halkın çok yüksek bir talebi var. Yani doğumdan ölüme vatandaşımızın yaşamı içerisindeki herşeyde bir beklentisi var. Bunun daha yüksek memnuniyete dönüşmesi için de bizim daha iyi hizmet vermemiz lazım. Bizim de belirli bir bütçemiz var. Bu bütçe üzerindeki yaptığımız çalışmadada hem kaynağı doğru üretmede yatırıma kullanmada daha esnek olmamız gerekiyor, hem bu fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Burada kazan kazan hem bakanlığımız kendi dezavantajlı grupları sistemin içerisinede dahil ediyor hem şehrin ekonomisi, huzuru ve barışı buradan nemalanıyor, hemde bizde büyükşehir olarak yapmak istediğimiz park ve bahçeler, sosyal işler, mezarlık işleriyle ilgili kendi bütçemizin dışında bir kaynakla bu hizmetlerden istifade etmiş oluyoruz.”

Kriterlere uyanların İş-Kur’a başvurmalarını isteyen Şahin, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Gaziantep İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin de projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Projenin 1 Temmuz’dan itibaren uygulamaya geçeceğinin müjdesini veren Ekin, İş-Kur olarak 20 bin kişiyi işe yerleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı ile daha önce iki projenin protokolü imzaladıklarını bugün de üçüncü projeyi imzalayacaklarını hatırlatan Ekin, “Bu projenin bütçesi 57 bin TL. 12 aylık süreli bir proje. Engellilerin rehabilitasyonu ve eğitimi konulu bir proje. Burada 120 kişi faydalanacak yüzde 25 istihdam garantisi var” dedi.

Toplum Yararına İlişkin Programlar projesi kapsamında imzalanan protokol çerçevesinde önceliği emekliliğine bir yıldan az kalmış işsiz vatandaşlar, kadınlar ve özellikle dul kalmış kadınlara verdiklerini anlatan Ekin, şunları kaydetti:

“35 yaş üzeri olan ve bu şartları taşıyanlar bizim birinci listemize girecek mülakatlara katılmak şartıyla. 750 kişinin bu şartları taşıyan yeterli sayıda katılımcı bulamazsak bu sefer ikinci listede belirtilen 35 yaş şartı kaldırılıyor. 18 yaş ve üzeri herkesin mülakata katılması şartıyla ve sigortalı olmaması halinde bunlar ikinci listeye girecektir. Bununla da olmaması halinde İş-Kur’a kayıt yapmak ve işsizim diyen her bir kimseyi bu 750 kişilik kontejyanı doldurmak adına biz onları bu projeye  dahil edeceğiz.”

Açıklamaların ardından Şahin ve Siraç, engelli ve dezavantajlı grupların istidamına yönelik ikiprojenin protokolünü imzaladı.

NOT: (Görüntüleri; paylasim.gantep.bel.tr adresinden alabilirsiniz…)

Kullanıcı adı: misafir Şifre: 9876543

KURUMSAL İLETİŞİM DAİRE BAŞKANLIĞI

Ayrıntılı bilgi için: Hüseyin Akay/Basın-Haber Şube Müdürlüğü
0 535 023 44 20/0 342 211 12 00 – 2320

www.facebook.com/Gaziantepbeld,www.twitter.com/Gaziantepbeldwww.youtube.com/Gaziantepbeld

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dezavantajlı gruplar ve engellilere istihdam sağlanacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin