Dilenci çocuklarla ilgili araştırmada şok sonuçlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te dilenci çocukları sokaktan kurtararak, eğitimlerine devam etmelerini sağlamak amacıyla yapılan çalışmada şok edici sonuçlar ortaya çıktı.

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin, Gaziantep Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada, sokakta dilenen 35 çocuk tespit edildiğini belirterek, “Vakfımızdan bu çocukların kaçına yardımda bulunabileceğimiz soruldu. Biz de 50’ye kadar çocuğun ailesine yardım edebileceğimizi söyledik. 35 Çocuğun adresleri bize verildi. Bu adreslerdeki evlere giderek, çocukları dilenen ailelerin ekonomik ve sosyal durumlarını yerinde inceleyince çok ilginç ve hayret verici sonuçlarla karşılaştık” dedi.

Dilenci çocuklarla ilgili araştırmada şok sonuçlar

BABA EVDE YATIYOR, İKİ ÇOCUĞU DİLENİYOR

Yetkin, dilenen çocukların ailelerinin gelir durumu ile ilgili yapılan incelemelerin sonucunu şöyle anlattı: “Bize 35 çocuğun ev adresi verildi. Biz bu evlerin 26 tanesini ziyaret ederek inceledik. Bazı evlerde birden fazla çocuk dilendiriliyordu, bazı adreslere de ulaşamadık. İncelediğimiz evler içerisinde, 4 bin liraya kadar geliri olanlar ailelerin olduğunu gördük. 2 bin 800 lira ve asgari ücret gibi geliri olan aileler vardı. İki çocuğunu dilendiren evler gördük. Baba evde oturuyor, iki çocuğunu birden dilendiriyor. Bunu anlamak zor. Bu 26 evin sadece 3 tanesinin ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettik. Bunlara da ulaşarak yardım etmeye başladık. Bu konudaki duyarlılıklarından dolayı Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum.”

BİR DİLENCİ GÜNLÜK 900 LİRA PARA TOPLUYOR

Dilenciliğin sona erdirilmesi için halkın bilinçlenmesi ve vatandaşların sokakta gördükleri dilencilere para vermemesi gerektiğini belirten Yetkin,  “Maalesef dilenciliği meslek edinen, gelir kapısı görenler var. Bir kişiye yardım edecekseniz, mutlaka onun evini ve ortamını görmeniz, devletten ne kadar yardım aldığını bilmeniz gerek. Aksi takdirde yardımlarımız muhtaç olmayan kişilere gidebilir. Bu çalışma sırasında yalınayak bir köşede oturarak günlük 900 lira para toplayan dilencilerin varlığını öğrendik. Bir insan böyle bir yöntemle günde 900 lira gelir elde ederse, dilenciliği bırakır mı? Biz vakıf olarak, aylık geliri asgari ücretin altında olan ve okula giden çocuğu bulunan ailelere gıda ve eğitim yardımında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

YARDIM KONUSUNDA 27 YILLIK TECRÜBE

 Yetkin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Hayırseverlerin vakfımıza yaptığı bağışlar, bizler için birer emanettir. Bu nedenle yardım talep eden aileleri çok iyi inceliyoruz. Önce profesyonel ekibimiz gidip inceliyor. Sonra yönetim kurulu üyeleri gidip inceliyor. Deyim yerindeyse muhtacın en muhtacını bulmaya çalışıyoruz. Bu konuda 26 yıllık bir tecrübemiz var. Ayrıca, vakfımızın sabit giderleri ve personel giderlerini vakıf yönetimi kendisi karşılıyor. Vatandaşların yaptığı yardımlar, olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dilenci çocuklarla ilgili araştırmada şok sonuçlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin