Diş Hekimleri Derneği 100 bin Suriyeli çocuğun diş tedavisine başladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

hekimler-suriye-dişİdealist Dişhekimleri Derneği, geçtiğimiz Şubat ayında ABD’de öldürülen üç Suriyeli gençten biri olan Deah Barakat’in Türkiye’deki kamplarda yaşayan Suriyeli çocukların diş sağlığına yönelik projesini gerçekleştirdi.

İdealist Diş Hekimleri Derneği Başkanı Muzaffer Erdoğral, yönetim kurulu adına konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama da şunları söyledi: “11 Şubat 2015’de ABD’de Müslüman kimliği sebebi ile hunharca bir cinayete kurban edilen Diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, Türkiye’deki Suriyeli yetimlerin diş tedavilerini yapmayı hayal etmiş ve bu konuda “Türkiye’deki Suriyeliler gülümsesin” isimli bir proje başlatmıştı fakat şahadeti sonrası bu proje hayata geçmemişti. Dünya üzerindeki şiddetin her türlüsü ile din, dil ve ırk gözetilerek yapılan şiddet karşısında ki çifte standarda dikkat çekmek isteyen İdealist Diş Hekimleri Derneği olarak “Bir fırça bir oyuncak” sloganı ile Deah’ınhayalini gerçekleştirmeye karar vermiş ve bu konuyu, 15 Şubat 2015 tarihinde kamuoyu ile paylaşmıştık.”

100 BİN SURİYELİNİN DİŞ TEDAVİSİ YAPILACAK
Projenin gerçekleşme sürecini 3 aşamada gerçekleştirdiklerini söyleyen İdealist Diş Hekimleri Derneği Başkanı Erdoğral, süreci şöyle özetledi:
1. İHH ile yapılan ortak çalışma ile Hatay Reyhanlı’da Diş Tedavi Merkezi kuruldu ve yüzlerce yetimin diş tedavileri gerçekleştirildi. Her çocuğa bir fırça bir oyuncak hediye edildi. Proje bölgede gönüllülük esasına dayalı olarak diş hekimi ekiplerinin dönüşümlü çalışmaları ile devam etmektedir.

2. Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde, Fatih Belediyesi ve Banatfirmasıyla ortak yürütülen “bir fırça bir macun çocuklar mutlu olsun” sloganı ile İstanbul’da eğitimine devam eden 15000 civarında Suriyeli ilköğretim çağındaki öğrencilerin ağız ve diş sağlığı konusunda eğitimi planlandı. Bu plan dahilinde çocuklara Flor-jel uygulaması yapılarak koruyucu tedaviye başlandı. Bu çalışmanın ilk ayağı Sultangazi ilçesinde uygulandı.

3. AFAD ile yapılan çalışmayla da, AFAD kamplarında bulunan 70 bin civarında ki çocuğun, ağız ve diş sağlığı eğitimi ile Flor-jel uygulamasının lojistik hazırlıklarının sonuna gelindi. Bu çalışmanın başlangıcı tekrar kamuoyuna duyurulacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Diş Hekimleri Derneği 100 bin Suriyeli çocuğun diş tedavisine başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin