DİYARBAKIR KULPLUYUM, KÜRDÜM

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİYARBAKIR KULPLUYUM, KÜRDÜM30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıl dönümüne katılan Kore Gazisi 80 yaşındaki Halit Çete’nin söyledikleri gençlere ibret olacak cinsten. 1953 Kore savaşına katılan Halit dede 6 ay aç kaldıklarını belirterek  “Diyarbakır Kulpluyum, Kürdüm vatanım için bugün gerekirse bugün yine canımı seve seve feda ederim. Bu vatan bölünmeyecek biz dimdik ayaktayız” mesajını vererek gençlere seslendi.

Terör olaylarının gölgesinde kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’na çok yaşlı olmasına rağmen birçok gazi gibi oda zor şartlarda da olsa tören alanına geldi ve yerini aldı. Gazetemize yaptığı açıklamada söyledikleri tüm gençlere ibret olacak cinstendi. Kore Gazisi Halit Çete “ Ben 1953 Kore Gazisiyim. Diyarbakır Kulpluyum, Kürdüm ve ülkemle gurur duyuyorum. Vatanım için bugün olsa yine canımı veririm. Kürtler adına dağa çıkan ne oldukları belli olmayan vatan hainlerine tek şey söylemek isterim. Bu ülkeyi kimse bölemeyecek. Gençlere tek nasihatim her köşesi cennet vatanımıza hangi ırktan olursa olsunlar sahip çıkmalarıdır. Vatansızlık zor. Kore savaşına beraber gittiğim birçok arkadaşım o topraklarda şehit düştü. Yurda dönemedi. Ogünler zor günlerdi. Şükürler olsun ki şimdi bol bol yiyecek var, huzur var. Biz o yıllarda 6 ay aç kaldık. Zor günler geçirdik. Bugün burada vatanım için tekrar görevimi yapmaya geldim. Allah bu ülkeyi kötülerden korusun. Askerimize kurşun sıkan kalleş ve hainler, Kürt olamaz. Onlar kime hizmet ettiklerini bilmeyen zavallı, aciz çocuklar! Ramazan bayramında şehri kana bulayanların, Türk askerine kurşun sıkanların Allah belalarını versin. Biz geçmişte vardık şimdide varız. Bu memlekette Türk, Kürt kardeştir. Bu memleketi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.” dedi.

DİYARBAKIR KULPLUYUM, KÜRDÜM

Vatanına olan bağlılığını ve sadakatini 30 Ağustos tören alanına gelerek gösteren Gazi Halit Çete o yıllarda geri dönemeyen silah arkadaşlarını hiç unutmadığını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DİYARBAKIR KULPLUYUM, KÜRDÜM

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin