Doç. Dr. Gülşen’den ‘Tıp Felsefesi’ Konferansı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Taner Gülşen ‘Tıp Felsefesi’ konferansında tıp fakültesi öğrencilerine hitap ederek, “Sünger olun bardak olmayın. Çünkü bardak doldurulmayı bekler sünger havadaki nemi çeker. Daima biriktirici bir hamle ile ne bilgi varsa kendinizde toplayın” dedi.

Doç. Dr. Gülşen, hayatta her şeyin bir felsefesi olduğunu, felsefesi olmayan bir şeyin değersiz olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, tıpta organların dilini anlama yönteminin de felsefeden geçtiğini söyledi. Doç. Dr. Gülşen konuşmasını şöyle sürdürdü: 

ORGANLARLA KONUŞUN

“Bir organ sizinle konuşur, siz o organın dilini anlamazsınız, iyi bir doktor olamazsınız. O organ bir dille konuşur insanla. O dili çözmek tıpın felsefesinin ilk adımıdır. Felsefe bir fikrin ruhudur. Her şeyin bir ruhu, iç dünyası ve dış dünyası vardır. Tıpın da iç dünyası felsefedir ki, felsefe bütün bilimlerin olduğu gibi tıpın da esasında kendisine menşei aldığı bir ana fikir deposudur. Felsefe evirilerek tıpı doğurmuştur. Felsefedeki eksik nedir? Sadece soru sorar. Oysaki tıp cevap arar.”

ÖĞRENCİLERE ALTIN TAVSİYELER

Konferansında tıp fakültesi öğrencilerine önemli tavsiyelerde de bulunan Doç. Dr. Gülşen, şunları söyledi: “Bir insan önce dolacak. Tıp talebelerine hep ‘Sünger ol bardak olma’ derim. Çünkü, bardak doldurulmayı bekler, sünger havadaki nemi çeker. Daima kendilerine biriktirici bir hamle ile ne bilgi varsa kendisinde toplamalı. Günün birinde sıkıldığında içinde ne kadar su olduğu ortaya çıkmalı. Havada uçan bir tütsüyü, buğuyu, su buharını bünyesinde toplamalı ve biriktirmeli. O birikimler bir gün taşma noktasına gelecek. İşte o taştığı nokta gerçekten doktor olduğu noktadır. Biriktirme aşamasında bol okuması, bol tecrübe edinici hasta görmesi gerekir. İnsan yazarken de önce dolar, dolar taşarını yazar.”

GAÜN Sağlıkta Pozitif Düşünce Topluluğu tarafından Tıp Fakültesi Amfisi’nde gerçekleştirilen konferansta Sağlıkta Pozitif Düşünce Topluluğu Başkanı Burhan Tekin de topluluk faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Doç. Dr. Gülşen’den ‘Tıp Felsefesi’ Konferansı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin