DOĞAL ÜREME ZORLAŞIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DOĞAL ÜREME ZORLAŞIYORTürkiye’nin çocuk sahibi olmak için çabalayanlara yönelik konusunda ilk ve tek sivil toplum örgütü olan Çocuk istiyorum dayanışma derneği (ÇİDER) tarafından Gaziantep’te tüp bebek tedavileri toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşma yapan Dernek Başkanı Sibel Tuzcu ve Prof.Dr.Bülent Tıraş, doğal olmayan bir ortamda doğal üreme yönteminden söz edilmesinin mümkün olamayacağını, 2050 yılında doğal üremenin %5 gibi çok düşük oranlarda olacağını söyledi.

Çocuk istiyorum dayanışma derneği (ÇİDER) tarafından Gaziantep’te düzenlenen tüp bebek tedavileri toplantısında konuşma yapan dernek başkanı Sibel Tuzcu; ÇİDER’in Türkiye’nin çocuk sahibi olmak için çabalayan ilk ve tek sivil toplum örgütü olduklarını belirterek, tüp bebek tedavisine başlamadan önce mutlaka bizi arayın dedi. Tuzcu; “ Dünyada Avrupa komisyonuna kısırlık konusunda bilgi verecek 8 AB ülkesi içerisinde Türkiye temsilcisi olarak yer almaktayız. Uluslar arası hasta liderleri yönetim kurulu üyesi ve tek Türkiye temsilcisiyiz. Derneğimizin amacı çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerimizin hiçbir suistimale uğramadan , en yüksek kalitede tedavilerle en kısa yoldan amaçlarına kavuşmalarını sağlamak ve yüksek maliyetli tedavilerin devlet tarafından karşılanmasını sağlayarak bunun sürekliliğini sağlamaktır. Derneğimiz hiçbir hastaneye yada kuruluşa bağlı olmayıp bağımsız olarak çalışmakta ve bütün hastaneler ile irtibat kurabilmektedir. Ayrıca, evlat edinme, koruyucu aile ve yuvalarda gönüllü annelik konusunda Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ile birlikte çalışma işbirliği anlaşması yapılmıştır.

DOĞAL ÜREME ZORLAŞIYORÇİDER’İN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR

ÇİDER başkanı Sibel Tuzcu derneğe üye olunması halinde tüm tedavilerin devlet tarafından yapılması konusunda bakanlık düzeyinde çalışmalara destek verilmiş olunacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: ÇİDER’e üye olunması halinde üyelerimiz haklarını korumuş olacaktır. Ayrıca; üyelerimiz dernek doktorları ve anlaşmalı merkezler tarafından ücretsiz muayene olacak, hastanelerden alınan bağışlarla her ay bir yada birkaç hasta ücretsiz tüp bebek sahibi olma imkanı kazanacak, derneğe gelen bağışlarla üyelerimize ücretsiz ilaç yardımı yada indirimli ilaç alımı imkanı sağlanacak, internet sitesinde ücretsiz doktorlarla üyelere danışma desteği, değişik illerde toplantılar ve üreyememe konusunda bilgilendirme toplantıları, üyelerin başarılı merkezlere yönlendirilmesi ve suistimallere karşı korunması, internet sitesinde oluşturulan sohbet odaları ile aynı sorunu yaşayan kişilerin buluşturulması, üyelere psikolog desteği, finans kuruluşlarından alınan destek ile üyelere tedavilerinde taksit imkanı sağlanmaktadır.

TÜRKİYE’NİN KONUSUNDA TEK SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Türkiye’nin konusunda tek sivil toplum kuruluşu olmasının verdiği büyük sorumlulukla, tedavilerde sağlık ve tedavi standartlarını yükseltme çalışmaları yapmakta, yapmış olduğu bu çalışmaları dünya sivil toplum örgütleri ile paylaşmaktadır. Uluslar arası İnfertilite Hasta Liderleri Birliği (ICSI), Avrupa İnfertilite Birliği (EIA), Uluslar arası Hamile Kalmaya Hizmet Birimi (ACT) WAFAM (World Fertility Awareness Month) Türkiye temsilciliğini yapmaktadır. www.cocukistiyorum.com web sitesinden üyelerimiz bir çok konuda faydalanma imkanına sahiptir. Bunlar; kadında çocuk sahibi olamama nedenleri, erkekte çocuk sahibi olamama nedenleri, sperm ve yumurta kalitesi ile ilgili bilgiler, çocuğum olmuyor demeden önce kontrol etmeniz gerekenler, doktora gittiğinizde belirtmeniz gereken konular, kadın ve erkekte tedavi aşamaları, Tüp bebek ve mikroenjeksiyon, erkekte sperm sorunları ve tedavileri, Tese-Tfesa, dayanışma kulubü, finansal sorunlar ve ödeme güçlüklerinin aşılması yöntemleri, mücadeleyi kazananlar ve devam edenler, tüp bebek tedavilerinde en çok sorulan sorular, Türkiye’de tüp bebek merkezi ve fiyatları, site üyelerine indirim uygulayan hastaneler, vajinismus tedavileri, stresle baş etme yolları, doğal metodlarla hormonları çalıştırma yöntemleri, beslenmede dikkat edilmesi gereken hususlar, kiralık anne ve kiralık rahim bilgileri, evlat edinme koşulları, terk edilmiş çocuklar.

DOĞAL ÜREME ZORLAŞIYOR

Tüp Bebek Tedavisi ve Kadın Doğum Uzmanı Prof.Dr.Bülent Tıraş; günümüzde hiçbir şeyin doğal olmadığını belirterek doğal üremenin de gün geçtikçe zorlaştığını söyledi. Tıraş; “ gıdalardan tutunda çevre koşullarına kadar giderek her şey değişim gösteriyor. Dolayısıyla doğal olarak üremede zorlaşıyor. Bu nedenle doğal üremenin yanında diğer bir üreme yöntemi olan yardımla üreme, tüp bebek yöntemi. Üreme çok kolay gibi gözükse de aslında çok kolay bir olay değil ve bu konuda çok sayıda hücre harcanıyor. Kadınların en değerli hazinesi olan yumurtalıklardır ve kadınlar yumurtlama olmasa bile her ay çok sayıda yumurtasını kaybediyor” dedi.


ÇOCUK İSTİYORUM DAYANIŞMA DERNEĞİ (ÇİDER) paylaşan: f100003473025117

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DOĞAL ÜREME ZORLAŞIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin