“Dünya bir ev olsaydı Mutfağı kesinlikle GAZİANTEP olurdu”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 1’incisi düzenlenen Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde Yesemek Rastaurant lezzet sokağınına damgasını vurdu.

(GastroAntep) Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında açılan lezzet sokağında, şehrin tecrübeli ismi Yesemek Restaurant, Gaziantep’in meşhur damak keyfi BEYRAN ve PAÇA ile yoğun ilgi odağı oldu.

Gaziantep AKP Milletvekili Derya Bakbak’ta standa ilgi gösteren vatandaşlarla sohbet ederek, çiğ köftelerin tadına baktı tam not verdi.

“Dünya bir ev olsaydı Mutfağı kesinlikle GAZİANTEP olurdu” yazısı Gastroantep Festivaline katılan misafirlerin dikkatini çekti. Yemek yemeyi çok sevdiğini söyleyen bazı vatandaşlar tabelanın önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek, “Ben bu mutfaktan hiç çıkmak istemem”, “Ben bu mutfakta yaşamak istiyorum”, “İşte benim mutfağım”, “Yaşasın lezzetin başkentindeyim”  şeklinde sloganlar attı.

“Dünya bir ev olsaydı Mutfağı kesinlikle GAZİANTEP olurdu”

1996 Yılında Gazianteplilere Beyran, Paça lezzetini sevdiren Yesemek Restaurant Geleneksel Gaziantep yemeklerinin öncüsü. Gaziantep’e gelen misafirlerin vazgeçilmez mekanı Yesemek Restaurant sahibi Necdet Olca, “Gastroantep, Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nin meşalesini bugün şehrin önderleriyle birlike yaktık. Bizim için çok büyük bir gurur. Ben bu Festivalde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahine ve çalışkan ekibine, STK Başkanlarımıza, iş adamlarımıza, Gazianteplilere çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Gastronomi denince akla ilk gelen GAZİŞEHRİMİZ, GAZİANTEP. Bir birinden lezzetli binlerce yemek çeşidini yiyebileceğiniz, tadabileceğiniz başka bir şehir yok. Ben yıllardır işin mutfağında olan biri olarak, “Dünya bir ev olsaydı Mutfağı kesinlikle GAZİANTEP olurdu” diyorum. Eğer bu mutfak GAZİANTEP olsaydı emin olun hiç kimse o mutfaktan çıkmak istemezdi. Ayrıca bugün sehrimizde dünyaca ünlü lezzet ustalarını ağırlıyoruz. Onların bizden öğrenecek çok şeyleri olduğuna inanıyorum.  Ben tüm dünyayı Gazi şehrimize Gastroantep’e davet etmek istiyorum. Bu yıl gelemeyenler çok şey kaçırmış sayılmaz, önümüzde ki yıl sizleri bu kadim şehirde misafir etmekten onur duyarız” dedi.

Lezzet Ustalık ister, Sevgi ister, Saygı ister diyen Olca, festivale katılan vatandaşların stantlarına olan ilgisi için çeşitli ikramlarda bulunarak teşekkür etti.

“Dünya bir ev olsaydı Mutfağı kesinlikle GAZİANTEP olurdu”

“Dünya bir ev olsaydı Mutfağı kesinlikle GAZİANTEP olurdu”

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Dünya bir ev olsaydı Mutfağı kesinlikle GAZİANTEP olurdu”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin