Dünya Engelliler Günü’nde medya ne kadar duyarlıydı?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Engelli bireyler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelsiz bir dünya için bir araya geldi. Özgür ve eşit yaşam koşullarının yanı sıra, sağlık, eğitim ve istihdam gibi birçok konu ele alındı.

Peki medyanın konuya ilgisi nasıldı? Medya Takip Merkezi (MTM), 3 – 4 Aralık tarihleri arasında yazılı, görsel ve online mecralarda medya yansımalarını ele aldı. İşte araştırmanın detayları…

Medya Takip Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde medyanın konuya duyarlılığını ele aldı. Engelli bireylerin yaşam mücadelelerinin yanında başarı öyküleri de basında öne çıkan konular arasındaydı.
Engelli haklarına ve refah seviyelerine dikkat çeken bu özel gün, sadece kurum ve bireylerin değil, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun da gündemindeydi. Ramazanoğlu, tüm engelleri birlikte aşmaya devam edileceğinin altını çizdi ve toplumsal duyarlılığı arttırarak farkındalığı yaratmanın önemini vurguladı.

MTM’nin hazırladığı rapora göre, engelli vatandaşlarla ilgili basında toplam 19 bin 801 haber yer aldı. Online medya, 15 bin 993 adetle engellilerle ilgili en fazla haber yapan mecra oldu. Yazılı basın 3 bin 597 haberle listenin ikinci sırasında bulunurken, 211 haber adetiyle görsel medya onu takip etti. Yazılı basında toplamda 3 bin 597 haberin 3 bin 551’i gazetelerde ve 46 adeti ise gazete eklerinde yer aldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Yazılı Basın-3.597

TV – 211

Online Medya – 15.993

Toplam – 19.801

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dünya Engelliler Günü’nde medya ne kadar duyarlıydı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin