DÜŞMAN KAYBOLMADI, ŞEKİL DEĞİŞTİRDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DÜŞMAN KAYBOLMADI, ŞEKİL DEĞİŞTİRDİ“Düşman kaybolmadı sadece şekil değiştirdi”

Winmar Hipermarketler grubu tarafından  25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş günü için düzenlenen “Şehitler Ölmez” temalı resim yarışmasında öğrenciler kurtuluş mücadelesini resimlerle anlattı.

Winmar Hipermarketler Grubu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği,Gaziantep Şehit Aileleri Derneği,Winmar ve Oska Grup İşbirliği İle düzenlenen Gaziantep’in Kurtuluşuna özel resim yarışmasının ödül töreni Oska Eğlence Merkezinde Yapıldı.Ödül Törenine Gaziantep İl Emniyet Müdürü Vekili Mehmet Ali Özçelik,Şahinbey İlçe Emniyet Md. Behçet Şüküroğlu,İl Milli Eğitim Md.Yrd.Metin Mengilli,Gaziantep Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hamza Bayındır,Gaziantep İl Kültür ve Turizm Md.Yrd. Mehmet Aykanat,GAÜN Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Bilgehan Pamuk,GAÜN Sosyal Bilimler Enstitü Md.Yrd.Doç.Dr. Ahmet Ağır,GAÜN Hastane Md.İlyas Göğebakan,Gaziantep PERDER Başkanı Vedat Cergibozan, PERDER Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammed Kalkan,Burak Çiçekçi,Ahmet Karakaş,Gaziantepsporlular Derneği Başkanı Serdar Kıribiş,Şahinbey TDP Büro Amiri Murat Lale,Okul yöneticileri,Öğretmenler,Öğrenciler,Veliler,Şehit Aileleri katıldı.

DÜŞMAN KAYBOLMADI, ŞEKİL DEĞİŞTİRDİ

Törende konuşma yapan Şahinbey İlçe Emniyet Müdürü Behçet Şüküroğlu; Winmar şirketler grubuna yapmış olduğu bu tür etkinliklerden dolayı Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak teşekkür ederken özellikle Şahinbey bölgesinde yaklaşık olarak 12 proje yürüttüklerini, 2009 yılından itibaren ise bünyelerinde Toplum Destekli Büro Amirliği adı altında bir birim kurulduğunu ve bu birim vasıtası ile Gaziantep genelinde ve Şahinbey özelinde toplumsal projeler üretip bunları uygulamaya koyduklarını söyledi. Şüküroğlu; “Projeli çalışmalar adı altında Winmar şirketler grubu ve diğer kamu kurum kuruluşları ile sürekli çalışmalar yapıyoruz. Mevcut kaynaklarımızla vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz ve onları 24 saat tüm birimlerimize çay kahve içmeye davet ediyoruz. Gaziantep yoğun göç alan bir ilimiz ve bu göçün büyük bir kısmını da Şahinbey ilçemiz alıyor. Gelen vatandaşlarımızın hepsinin başımız üstünde yeri var, onlara en iyi hizmeti sunmak için gayret gösteriyoruz. Ayrıca son dönemde Van ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle ilimize gelen 5 bin vatandaşımızdan yaklaşık 2500 kişisi Şahinbey bölgesinde ağırlanıyor. Bu manada bizlere büyük katkısı olan Şahinbey Kaymakamımız Uğur Turan’a, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile Winmar Hipermarketler grubuna ve diğer özel sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.

DÜŞMAN KAYBOLMADI, ŞEKİL DEĞİŞTİRDİ

Winmar Hipermarketler Grubu Satış ve Pazarlama Müdürü Servet Deynekli ise düşmanın kaybolmadığını ve şekil değiştirdiğini belirterek törene katılanlara mağazacılık sektöründen anlamlı bir örnek verdi. Deynekli; “ Ben aslen Mersinliyim ancak 13 yıldır Gaziantep’te yaşıyorum. Caerfour mağazalarını hepiniz biliyorsunuz.  Mersin’de 1999 yılında 3 Aralık günü bir Fransız markası olan ve daha sonra Caerfour ismini alan Continent mağazası açıldı. Biliyorsunuz,  3 Aralık Mersin’in kurtuluş günü! Yine 2000 yılında Adana’da 5 Ocak’ta Caerfour açıldı ve tesadüfe bakın ki   5 Ocak Adana’nın kurtuluş günü! Gaziantep’te açılan Caerfour ise ne tesadüftür ki ,  Gaziantep’in kurtuluş günü olan 25 Aralık’ta açıldı. Şimdi düşünüyorum Adana, Urfa, Mersin, Gaziantep, Maraş illeri Fransızlarla mücadele etmiş ve büyük mücadeleler sonucu özgürlüğüne kavuşmuş ve milli mücadeleye büyük katkı sağlamış iller. Bu kadar şeyin tesadüf olduğunu söylemek sizce mümkün mü? Acaba savaşarak alt edemediği Türk Milletini ekonomik yönden mi alt etmek istiyorlar. Biz mağazacı olduğumuz için size böyle bir örnek vermek istedim. Şu anda Gaziantep’te bir tane Caerfour mağazası yok, hepsi kapandı gitti. Bu Gaziantep halkının bilinçli olmasından, yerli distirübütörlerimizin bize verdiği desteklerden kaynaklandı. Biz yerli mağazalar olarak birlik ve beraberlik içerisinde Caerfour mağazalarının yerlerini aldık ve Gaziantep’te bütün Caerfourlar kapandı. Perakende sektörü olarak geçtiğimiz aylarda yeniden bir araya geldik Gaziantep, Urfa ve Maraş’ı içine alan bir birlik kurduk. Bu birlik önümüzdeki günlerde daha güzel çalışmalara imza atacak” dedi.

DEĞERLER EĞİTİMİ ÖNEMLİ BİR KAVRAM

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Mengilli; 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu münasebetiyle öğrenciler vasıtasıyla yapılan bu etkinliği tertipleyen Winmar’a,  Oska grubuna ve tüm  katılımcılara teşekkür etti.   Bu tür günlerin gündemde tutulmasının önemini vurgulayan Mengilli ; “ Eğitim önemli bir kavram ancak bizim en önemli kavramlarımızdan olan değerler eğitimi de çok önemli. 25 Aralık, 3 Ocak, 5 Ocak günlerinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatan Winmar Hipermarketler Satış ve Pazarlama Müdürü Servet beye ayrıca teşekkür ediyorum. Elbette ki mikro milliyetçiliğe hepimiz karşıyız ancak milli hassasiyetin de bugün ülke olarak millet olarak bir birliktelik olması anlamında önemli olduğunu düşünüyorum. Verilecek olan değerler eğitimi ile de ülkemizdeki milli birlik ve beraberliğin artacağına inanıyor ve bu anlamda öğrencilerimiz için 25 Aralık gününün önemli bir gün olduğunu düşünüyorum” dedi.

GAZİLİK UNVANI VERİLEN İKİ OLAY VAR

Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Dç.Dr Bilgehan Pamuk, Winmar tarafından böyle anlamlı günlerde yapılan etkinliklerin önemli ve anlamlı olduğunu, devletlerin milletlerin ve şehirlerin hafızalarında bazı tarihlerin olduğunu ve Antep için bu tarihin 25 Aralık olduğunu söyledi. Pamuk; “ Türkiye Cumhuriyetinin büyük kurtarıcısı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal, Ya Ölüm” sloganının somutlaşmış bir ifadesi Gaziantep’te gerçekleşmiştir. Alın teri ile ıslatılmış toprağını düşmana vermemek için kıyasıya mücadele eden insanlığın somutlaşmış örneğidir Antep. 1918’den 1921’e kadar 3 yıl bu şehirde Ramazan ve Kurban bayramı kutlanmamıştır. Düşman süngüsü ve top atışları altında insanlar cenazelerini defnedememişlerdir. Anneler evlerde çocuklarına babanız gezmeye gitti, gelecek diye telkinlerde bulunmuşlardır. 25 Aralık bir şehrin bayramıdır, büyük fedakarlıklar ve direnç gösteren bu şehir 25 Aralık gününü ne kadar kutlasa azdır. 1920 yılında bu şehir bir taraftan açlık, bir taraftan korkunç bir soğuk ve bir taraftan da söz vermesine rağmen 155 lik toplarını atmaktan çekinmeyen Fransızlara karşı büyük mücadele vermiştir. Bu şehirde yaşayan insanlar işin kolayına kaçıp anlaşma yoluna gitmek varken işin zor tarafını seçip üç yıl boyunca mücadele etmişlerdir. Meclisimizin Gazilik unvanı verdiği iki olay vardır. Bir tanesi Antep şehrine verilen Gazilik unvanı diğeri Mustafa Kemal Atatürk’e verilen Gazilik unvanıdır” dedi.

DÜŞMAN KAYBOLMADI, ŞEKİL DEĞİŞTİRDİBİZ ÇOCUKLARIMIZI KARA TOPRAĞA NEDEN KOYDUK

Gaziantep Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hamza Bayındır, Fransa’nın yaptığı soykırım oylamasından sonra oluşan ortamda kutlanılan 90.Kurtuluş yıldönümünün  daha bir önem kazandığına değinerek,”Türk milleti olarak tarihimizden utanmıyoruz, şanlı tarihimiz ile her zaman gurur duyduk. Gaziantep halkı şehrini düşmana teslim etmeden, yaşamayı ve ayakta kalmayı başaran bir halk! Bu uğurda geçmişten günümüze birçok şehitler verildi. Bizler en yakınlarımızı, canlarımızı bu topraklar için şehit verdik. Ancak son günlerde Uuludere ilçesinde yaşanan olaylar neticesinde kaçakçılık yapan şahısların masum gösterilmesi, bu devletten maaş alarak hainlik yapanların sayısının artması ve üstüne bir de tazminat verileceği söylentileri bizleri üzüyor. Biz çocuklarımızı bu vatan için toprağa vermedik mi? ” dedi.

Dört kategoride düzenlenen “Şehitler Ölmez” konulu resim yarışmasında dereceler şöyle sıralandı; 1.2.3 Sınıflarda 1.Çiğdem Gaye Avcı(M.Erman İ.Ö.O), 2.Efe Tanyeri(Özel Sanko Okulları), 3.İlayda Gülaz(Dr.N.M. Özyurt İ.Ö.O)

4.5.6. Sınıflarda; 1.Enes Burç(H.Büyükbeşe İ.Ö.O),2.Meryem Yaren Kaya(Ö.E.Nakıboğlu İ.Ö.O)3.Ece Ezgi Durnaoğlu(Türktepe İ.Ö.O),

7.8.Sınıflarda; 1.Nermin Polat(Dr.Sadık Ahmet İ.Ö.O),2.Esra Doğangül(Akyol İ.Ö.O),3.Nurperi Ateş(D.A.Ağa İ.Ö.O)

9.10.11.12 Sınıflarda; 1.Orhan Gazi Kayhan(Ülgan Konukoğlu Lisesi), 2.Özlem Köse(GTO Güzel Sanatlar Lisesi), 3.Gizem İlhan(Emine Konukoğlu Lisesi)

Ayrıca Başarılı Olan 50 Öğrenciye Başarı Belgeleri ve Hediyeleri Verilirken, Oska Eğl.Mrk.Md Ramazan Karamahooğulları Öğrencileri Lunaparka Davet Etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DÜŞMAN KAYBOLMADI, ŞEKİL DEĞİŞTİRDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin