Düzbağ içmesuyu projesinin yüzde 78’i tamamlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’in 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan “Düzbağ Projesi”nde çalışmaların yüzde 78’lik kısmı tamamlandı.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, “Dev projede aralıksız olarak devam eden inşaat çalışmaları neticesinde; isale hattında 63 bin 500 metre 2 bin 600 mm çaplı boru döşenmiş olup projenin yüzde 78’lik kısmı tamamlanmıştır. Ayrıca şehre cazibeli su temini için büyük öneme sahip olan 3 bin 600 metre uzunluğundaki “Düzbağ Tüneli”nde kazı çalışmaları tamamlandı. Kocaman bir çalışma ekibi ile söz verdiğimiz tarihe yetiştirmeye gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Sönmezler, “Gaziantep’in Kurtuluş reçetesi olarak gördüğümüz Düzbağ Barajı’nın ilk suyu Gaziantep’in kurtuluş tarihi olan 25 Aralık 2018’de Gaziantepliler ile buluşacak” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) ortaklığındaki çalışmalarda 135 kilometrelik bir mesafeden getirilecek su için, 2,6 metre çaplı borulardan oluşan bir isale hattı inşa edilecek. İsale hattının şehre doğal eğimle su temini sağlayabilmesi amacıyla 3 bin 600 metre uzunluğunda, 5.6 metre çapındaki tünel çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Düzbağ içmesuyu projesinin yüzde 78'i tamamlandı

SU FATURALARINDA 15 İNDİRİM YAPILMIŞTI

Büyükşehir, 8 ayrı noktada 500 kişinin kesintisiz çalıştığı Türkiye’nin vizyon projesi olarak gösterilen Düzbağ İçmesuyu Projesi kapsamında, Kartalkaya Barajı’ndan gelen eski boruları, çelik borularla değiştirmiş, kayıp kaçak oranında ciddi düşüşler sağlayınca 2018 ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere su tarifesinde yüzde 15 oranında indirime gitmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Düzbağ içmesuyu projesinin yüzde 78’i tamamlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin