Düzbağ Projesi ile su giderleri maliyeti düşüyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

düzbag-projeGASKİ Genel Müdürlüğü ile DSİ Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Düzbağ İçmesuyu Projesinin” detayları yapılan toplantıda görüşüldü.

Gaziantep’te gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı. Proje ortaklarının görüşlerini dinleyen Şahin, alınan mesafenin doğru ve yerinde olduğunu söyledi.

Projenin kendileri açısından en önemli projelerden birisi olduğunu ifade eden Şahin, projeye bakanlığın ve devletinde destek verdiğini kaydetti.

Gaziantep’te her geçen gün mülteci sayısının arttığını ve bu açıdan suya daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Başkan Şahin, maliyeti yüksek olan su girdilerinde maliyete daha düşük bir projeye çevirmek istediklerini kaydetti.

Halkın kendilerinden daha az maliyette su kullanma talebinin olduğuna vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ücretlendirme konusunda Türkiye’de 5’ci sırada bulunduklarını belirtti.

2106 yılını yatırım yılı olarak gördüklerini ve bu açıdan Düzbağ projesinin de önemli bir yatırım olduğunu aktaran Şahin, burada teknik analizlerin ve riskin iyi yönetilmesi gerektiğini bildirdi.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ise, Gaziantep’in gelecekte 30–50 yılını düşünerek hareket ettiklerini ve Düzbağ projesi etrafından bir araya geldiklerini söyledi. Gaziantep’in suyunun Kahramanmaraş’tan çok yüksek elektrik maliyeti ile geldiğini ifade eden Sönmezler, “Biz bütçemizin yüzde 26’sini elektrik faturasına ödüyoruz. Geçen sene 86 milyon TL elektriğe maliyet ödedik” diye konuştu.

Düzbağ projesinde arazi çalışmalarının tamamlandığını ve güzergahının belirlendiğini aktaran Sönmezler, yüklenici firma ve DSİ yetkilileri ile detaylar üzerine bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

DSİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Daire Başkanı Şadiye Yalçın da Düzbağ projesinin Türkiye’nin önemli projelerinden birisi olduğuna vurgu yaptı. Yalçın, proje üzerinde çalışma yapan yüklenici firmanın çalışmalarını ve sunumu üzerinde fikir yürüttüklerini kaydetti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Düzbağ Projesi ile su giderleri maliyeti düşüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin