DÜZBAĞ PROJESİ SU FİYATLARINI DÜŞÜRECEK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DÜZBAĞ PROJESİ SU FİYATLARINI DÜŞÜRECEK Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Kahramanmaraş/Düzbağ içme suyu projesinin hizmete girmesi durumunda hem GASKİ’nin gider maliyetlerinin hem de su fiyatlarında düşüşlerin olacağını söyledi.

Sönmezler, önceki gün Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çalışma arkadaşları ile birlikte

Düzbağ ve Kartalkaya’da incelemelerde bulunduklarını, bir takım saha çalışmaları ve tespitler yaptıklarını kaydetti. Gaziantep’in içme suyunun Kartalkaya ve Mizmilli barajlarından temin edildiğini aktaran Sönmezler, buradaki suyun Gaziantep’e çok yüksek maliyetler sonucunda geldiğini belirtti. Kullanılabilir ve sürdürülebilirlik açısından süreklilik için yeni arayışlar yaptıklarını ifade eden Sönmezler, “Düzbağ’daki Göksun Nehri üzerine kurulacak olan

baraj çok cazibeli olacak. Düzbağ içme suyu Gaziantep’e kendi cazibesiyle gelecek. Maliyeti çok düşük olacak. Bu projemiz 110 km’lik bir hat uzantısında olacak. Bu projenin hem ekonomik boyutu hem de daha çok su boyutu var. Uzun vadeli bir proje olacak” diye konuştu.

SU KAYNAĞINI YERİNDE GÖRDÜLER

Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekip ile Düzbağ Barajı’nda saha incelemelerinde bulunduklarını

yineleyen Hüseyin Sönmezler, “Oradaki suyu gördük ve güzergâh üzerinde gezdik. Mevcut Kartalkaya barajımızı besleyen Çaglayanceritt tarafındaki suyumuzu da inceledik. Kartalkaya’ya gelen sularımızı da görme imkânına sahip olduk. Bizim Düzbağ’daki suyumuz hem kaliteli hem

de rahatlıkla içilebilir bir su. Temiz olduğu kadar her hangi bir pompalama sistemine gerek duymadan şehrimize gelebilecek bir su. Dolayısıyla Gaziantep’in geleceği için bir ümidi var” şeklinde konuştu.

Projenin sürecini hızlandırabilmek için Ankara ayağındaki çalışmaları da başlattıklarını açıklayan Sönmezler, Başkan Fatma Şahin ile birlikte bu süreci takip edeceklerini vurguladı. Mevcut Kartalkaya barajını besleyen Çetintepe bölgesine de gittiklerini dile getiren Sönmezler,  Başkan Şahin’in en büyük projelerinden biri olan Düzbağ Baraj Projesi’ni yerinde görme fırsatının olduğunu söyledi.

Projelendirme çalışmasının devam ettiğini aktaran Sönmezler, Gaziantep’in sıcak yaz aylarında da su sıkıntısı yaşamadığını belirten GASKİ Genel Müdürü Sönmezler, “Aldığımız tedbirlerle de önümüzdeki aylarda da su sıkıntısı yaşamayacağız. Mizmilli’deki pompalarımız 24 saat aralıksız çalışıyor, ilave olarak bir pompa daha ekledik. O pompamızda sisteme dâhil oldu, aktif olarak çalışmakta. Düzbağ projemiz, Kartalkaya’daki suyumuz az olduğuna yönelik bir alternatif değil. Kartalkaya ve Mizmilli barajlarına göre daha ekonomik ve daha fazla su kaynağına sahip olduğu için Düzbağ projemize önem veriyoruz. Düzbağ projemiz hayata geçtiğinde su abone ücretlerini de düşürecektir” değerlendirmesini yaptı.

Saha incelemesine AK Parti Milletvekili Derya Bakbak da eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DÜZBAĞ PROJESİ SU FİYATLARINI DÜŞÜRECEK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin