Efsane sanayici Cemil Alevli Gaziantep Kolej Vakfı’nda anılacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep sanayisinin efsane isimlerinden birisi olan Sanayici Cemil Alevli kurucusu olduğu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenecek törenlerle ölümünün 46. yılında anılacak.

Gaziantep sanayisinin kuruluşundan bugünlere gelişinde gerçekleştirdiği ilklerle önemli bir yer tutan Sanayici Merhum Cemil Alevli kurucusu olduğu GKV Özel Okullarında ölümünün 46.yıl dönümünde düzenlenecek olan törenlerle anılacak. Yarın Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenecek olan anma töreninin ardından Gaziantep Asri Mezarlıkta bulunan mezarı başında da bir anma töreni gerçekleştirileceği öğrenildi.  Cemil Alevli sanayi alanında birçok ilke imza atarken Gaziantep’in sosyal, kültürel, sanatsal ve sosyal yaşamına sağladığı katkılar yanında 1963 yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunu gerçekleştirerek vefatına kadar yaşamının son yıllarını eğitime adamıştı. Yarın GKV’de düzenlenecek anma töreninin ardından ailesi ve yakınları tarafından mezarı başında da bir anma töreni düzenlenecek olan Cemil Alevli Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşundan yeni baştan kuruluşuna ve 1972 yılına kadar gelişmesine önemli katkılar sağlayan Cemil Alevli sanayicilik alanında birçok yönüyle toplumsal kalkınma hamlesinde önemli görevler almıştı. GKV Özel Okulları, Mehlika Alevli ve Cemil Alevli İlköğretim Okullarının kuruluşunu da gerçekleştiren Cemil Alevli 1944 yıllarında Gaziantep’e ilk hava alanının açılması ve geliştirilmesi, DDY’nın kentimizden geçmesi, ilk devlet yatırımı olan Tekel’in açılmasında büyük emekler sarf etmişti

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Efsane sanayici Cemil Alevli Gaziantep Kolej Vakfı’nda anılacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin