EGE YÖRESİ HALK OYUNLARI KURSU AÇILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EGE YÖRESİ HALK OYUNLARI KURSU AÇILDIGEFEDER ve Şehitkâmil Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan Ege yöresi Halk oyunları kursu Abdullah Kepkep İlköğretim Okulu salonunda başladı.

Gaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( GEFEDER) ve Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen kursa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ege Yöresi Halk oyunları öğretmenliğini, kendisi de Egeli olan Okan Meydan yapacak.

Ege yöresi Halk Oyunları kursunun açılışına Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şehitkâmil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Yılmaz ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Türkiye’nin değişik illerinde görev yaptığını ve gittiği her yerde Egeli bir hemşeri aradığını söyleyen Taşdöğen, “Ege yöresi, Zeybek oyunları ile Türkiye’nin farklı kültür taşlarından bir tanesidir. Kendine has bir güzelliği olan Zeybek kültürünü Gaziantep’te yaşatmak çok güzel bir duygu!  Zaman zaman gittiğim yörelerde Egeli bir hemşerim var mı diye aradım. Hiç unutmam görev yaptığım illerin birisinde çok sevdiğim bir hocamız vardı. Bir gün bana sürprizleri olduğunu söyledi. 23 Nisan’da öğrencilerinden bir halk oyunu ekibi çıkararak gösterilerde “ çökertme” oynamışlardı. Çok duygulandım. Çünkü Kerimoğlu, Harmandalı, Çökertme gibi oyunlarımızı oynamayı özlemiştim. Şimdi Gaziantep’te böyle bir derneğin kurulması ve Ege Yöresi Halk oyunları kursu açılması muhteşem! Bu kursta sadece Egeli değil değişik illerden arkadaşlarımızın olması da onur verici! Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

EGE YÖRESİ HALK OYUNLARI KURSU AÇILDI

Şehitkâmil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Yılmaz, kursiyerlere “Maddi, manevi her zaman yanınızdayız. Bu kurslar sadece bununla sınırlı kalmamalı!  Halk Eğitim Merkezi yılsonu gösterisinde sizi sahnede görmek istiyorum ” diyerek moral verdi.

EGE YÖRESİ HALK OYUNLARI KURSU AÇILDIGÖNÜL BİRLİKTELİĞİ YAPTIK

“Issız dağları yalnız bırakmayan Efeler Şimdi Gaziantep’te” sloganı ile çıktığımız bu yolda bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum diyerek konuşmasına başlayan GEFEDER Başkanı Mezine Sırakaya “Malatyalı, Kayserili, Adanalı, Trabzonlu, Urfalı, Sivaslı, Egeli birçok arkadaşımızla burada bugün gönül birlikteliği yaptık. Okul yıllarımda 4 yıl Bitlis Halk Oyunları ekibinde oynadım. Halk Oyunları başlı başına bir değer ve bir halkın yansımasıdır. Yıllarca memuriyet hayatından dolayı il il gezdim ve bu derneği kurduktan sonra bir tek şeyin farkına vardım.  O da çocuklarımızı gelenek ve göreneklerimizden uzak yetiştirmenin verdiği acıydı. Benim oğlum ilk defa bu derneğin açılışında Zeybek oynadı ve “anne ben Egeli olduğumun yeni farkına vardım” dedi. Bir Halkın kültürünü yaşaması ve yaşatması kadar önemli bir şey olamaz. Bizler bu açıdan, açılan hemşeri derneklerini önemsiyoruz. Gaziantep Vali Yardımcımız Mehmet Taşdöğen’e, Şehitkâmil Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Abdullah Yılmaz ve Abdullah Kepkep İlköğretim Müdürümüz aynı zamanda dernek üyemiz Sayın hocamız Memduh Cihan’a teşekkür ediyorum. Kursumuza 41 öğrenci katıldı. Sağ olsun Gaziantepliler de bu kursa ciddi anlamda ilgi gösterdi. Biz kursa katılımda Egeli şartı koymadık. Ege yöresine gönül vermiş tüm fahri Egelilere kapılarımızı açtık. Müracaatlar fazla olunca kursumuzu 41 kişi ile sınırlandırdık.  Ocak ayında yeniden bir kurs daha açmayı planlıyoruz. Yılsonunda İnş. hep birlikte Ege yöresi Halk Oyunları ekibi olarak sizlerin karşısına çıkacağız. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Harmandalı figürleri ile ilk derslerine başlayan kursiyerlere Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen’de eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
EGE YÖRESİ HALK OYUNLARI KURSU AÇILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin