EĞİTİM ÇALIŞTAYI GAZİANTEP’TE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EĞİTİM ÇALIŞTAYI GAZİANTEP’TE“İş gücü araştırma eğitimi çalıştayı Gaziantep’te düzenlendi”

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İşgücü Piyasası Araştırma Eğitimi Çalıştayı” Çalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü koordinesinde Tilmen Otel’de düzenlendi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi (KİP)” kapsamında işgücü piyasası analizlerinin standartlaştırılması amacıyla Çalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü koordinesinde Gaziantep Tilmen Otel’de Eğitim Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştaya Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinin yanı sıra Van, Malatya, Hakkâri, Elazığ, Bingöl gibi Doğu Anadolu illeri ile Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerinin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürleri katıldı.

Proje kapsamında düzenlenen çalıştayda; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç EKİN, İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdullatif GÖKDERE ve Proje Uzman Ekibinde bulunan Henry Letterveld, Nurgül Öğüt ile Oğuzhan Akyıldırım “İşgücü Piyasası Araştırma Eğitimi” konusunda katılımcılara bilgi verdi.

İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdullatif Gökdere: ” Genel Müdürlüğümüzün 21 Mayıs–13 Haziran Tarihleri arasında düzenlediği yerel düzeydeki işgücü piyasası analizleri eğitim seminerlerimiz Gaziantep’te devam ediyor. İŞKUR yasal görevleri içerisindeki faaliyetlerini belirleyerek,  standartlara uygun bir şekilde çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

EĞİTİM ÇALIŞTAYI GAZİANTEP’TEİŞVERENLERİMİZLE GÖRÜŞÜP

AÇIK İŞ ALANLARINI TESPİT EDİYORUZ

Çalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, Türkiye genelinde ve il düzeyinde yapılacak olan İşgücü Projesinde ihtiyaç duyulan meslekleri, işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işçileri bulabilmeleri amacıyla yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Ekin; “ İŞKUR olarak tüm işverenlerimizi ziyaret ederek onların hangi mesleklerde açık işe sahip olduklarını, hangi mesleklerde işgücü bulmakta zorlandıklarını ve gelecekte mesleki ihtiyaçlarının ne olacağını tespit edip, gereken önlemleri almaya çalışıyoruz. Alanda gerçekleştireceğimiz bu ziyaretlerden sonra elde edeceğimiz verilere göre meslek edindirme geliştirme ve yönlendirme faaliyetlerimizi işverenlerimizin ihtiyaçlarına uygun olarak yapacağız. Bu alan çalışmasının sağlıklı ve etkili işleyebilmesi amacıyla Kamu istihdam hizmetlerinin geliştirilmesi projesi kapsamında gerçekleştirilecek işgücü piyasası analizlerinin standartlaşması amacıyla Gaziantep ilinde bir eğitim çalıştayı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Tilmen Otel’de düzenlenen yerel düzeydeki işgücü piyasası analizleri eğitimi 21 Mayıs–13 Haziran tarihlerinde belirli dönemlerde gerçekleştiriliyor. “İşgücü Piyasası Araştırma Eğitimi Çalıştayı” projesi kapsamında İşkur çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimlere katılım yoğundu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi İşkur çalışanlarının yoğun katılımı ile gerçekleşen çalıştay tüm hızıyla devam ederken katılımcılar aynı zamanda Gaziantep’in tarihi yerlerini gezme ve tanıma fırsatı buldular.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
EĞİTİM ÇALIŞTAYI GAZİANTEP’TE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin