Eğitimde engel yok

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitimde engel yokMilli Eğitim Bakanlığı 400’ün üzerinde engelli öğretmen ataması yapıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, engelli öğretmen adaylarının 31 Ekim 2014 tarihine kadar başvurularını yapması konusunda çağrıda bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 400’ün üzerinde engelli öğretmen ataması yapacağını belirterek, “Öğretmen olmak için şartları tutan engelli öğretmen adaylarımız geç kalmasınlar. Son müracaat tarihi 31 Ekim 2014 tarihidir” şeklinde açıklama yaptı.

Çelebi, yaptığı açıklamada, “30 Ağustos 2014 tarihinde çok değerli Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’yı ziyaret ettik. Bu ziyaretimizde engelli öğretmen ataması konusunda bakanımızdan söz almıştık. Ancak sayı konusunda bir artış sağladık. Bakanlıkta 200 görünen engelli öğretmen atamasının sayısını 400’e çıkarttı. Kendisine teşekkür ediyorum. Bunun tek nedeni engelli öğretmen sayısı fazla ise kimsenin açıkta kalmamasıydı. Bundan dolayı sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcıya teşekkür ediyorum” dedi.

KAMU PERSONELİ DE MÜRACAAT EDEBİLİYOR

Eğitimde engel yok

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, “Öğretmenlik fakültesini bitirmiş, ancak öğretmen ataması yapılamadığı için KPSS sınavına girerek çeşitli kurumlarda memur olarak çalışan öğretmen adayları mevcut. Kamu personeli olmalarına rağmen bu arkadaşlarımızda öğretmenlik başvurusu yapabiliyorlar. Bakanlık engellilerin mağdur olmaması için bu uygulamayı da yürürlüğe koydu” dedi.

OKULLARIN FİZİKİ YAPISI

Eğitimin engel tanımadığını da dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, “Bir yandan öğretmen ataması yapılırken, diğer yandan da mevcut okullarımızın fiziki yapısı engellilere elverişli mi, değil mi? Tartışması gündeme geldi. Eğitimde asla engel olmaz. Toplum olarak bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Bu okullar yapılırken eğitimin önüne engel koymuş olabilirler. Bizler bu engeli aşmak zorundayız. Engelli öğretmen kardeşlerimiz de asla engel tanımadan atamışı yapılan okullarda tüm engelleri aşarak eğitimin engel tanımadığını gösterecekler” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Eğitimde engel yok

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin