EĞİTİMLE HER ENGEL AŞILIR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EĞİTİMLE HER ENGEL AŞILIRTürkiye Beyazay Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hatice Kutsal 3 Aralık engelliler günü dolayısı ile yaptığı yazılı açıklamada “eğitimle her engel aşılır dedik, engellerin aşıldığını tüm ülkeye gösterdik” dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hatice Kutsal yaptığı yazılı açıklamada engelliğin bir yazgı olmadığına değinerek şunları söyledi;
“Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası “Uluslar arası Engelliler Günü” olarak ilan edilen 3 Aralık, o günden bu yana tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları bir nebze olsun daha iyi anlayabilmek amacı ile belirlenmiş bir gün. Bu gün, engelli insanları anlayabilmek, onlar için yaptıklarımız ve yapamadıklarımızı sorgulayabilmek açısından önemli bir işleve sahip.
Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve sağlık merkezleri, apartmanlar, okullar, üniversiteler, toplu taşıma araçları gibi yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı ve onlarla birlikte yürüdüğümüzü hissettirmemiz gerekiyor.Asıl engellerin bedenlerde değil, düşünce yapılarında olduğunu bir kez daha yinelerken Engelli bireyleri hayatın içine almak adına Türkiye Beyazay derneği olarak  onlarla birlikte yürümeye devam ettiğimizi belirtmek isterim.

Türkiye Beyazay Derneği olarak Eğitim Her Engeli Aşar dedik ve eğitimle tüm engellerin aşıldığını tüm ülkeye gösterdik.Birlikte Yürüyoruz Projesi ile de ana hedefimiz engellilerimizle birlikte yürüme bilincini kazandırmak olacaktır.

Engelli kardeşlerimizin bizden beklentisi aş değil iştir. Bu bağlamda son yıllarda kamuda ve özel sektörde engelli istihdamındaki artış oldukça anlamlıdır.  Ali Süzer İşitme Engelliler Meslek Lisesinde işitme engellilere, GÖRBİR Derneğinde Görme engellilere yönelik Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve ile ortak EMS kursumuz aralık ayında başlayacaktır.

EĞİTİMLE HER ENGEL AŞILIR

Bizler toplum olarak engelilerimizi iş hayatına alarak bağrımıza bastığımızı hissettirmeli onları sosyal ve siyasal yaşamda hak ettikleri yere getirmeliyiz.

3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü olması sebebiyle,tüm engelli vatandaşlarımızın önlerindeki “engellerin” aşılması ve onlara eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı olunması temennisi ile engellerin ortadan kalktığı bir dünyada yaşama inancımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.Unutmayalım ki engellilik bir yazgı değildir ve  önlenebilir”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
EĞİTİMLE HER ENGEL AŞILIR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin