EİB 7. MODA TASARIM YARIŞMASINI GÖZDE KARASOY KAZANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EİB 7. MODA TASARIM YARIŞMASINI GÖZDE KARASOY KAZANDIEge Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen EİB 7. Moda Tasarım Yarışması’nı Gözde Karasoy ‘Spaceship Mood’ konseptiyle kazandı. Merve Uçar’ın ikinci olduğu yarışmada, üçüncülüğü Fulden Neslihan Dikici kazandı. İlk üçe giren genç tasarımcılar, 2 yıl süreyle yurtdışında tasarım eğitimi alma şansını yakaladı.

Hazırgiyim ve Moda dünyasına genç, yetenekli, yenilikçi tasarımcılar kazandırmak, toplumda tasarım bilincini geliştirmek amacıyla Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 7. si düzenlenen, “EİB Moda Tasarım Yarışması” finaliyle göz kamaştırdı.

Ana teması “Dijital Boyut” olarak belirlenen yarışmanın finali, 16 Mart 2012 Cuma akşamı İzmir Kaya Termal Otel Convention Center’da gerçekleştirildi. Yarışma finalini siyaset, iş, medya ve sanat dünyasından 500’ün üzerinde seçkin davetli izledi.

10 yetenekli finalistin hazırladığı birbirinden güzel tasarımların yarıştığı gecede EİB 7. Moda Tasarım Yarışması birincisi olan Gözde Karasoy ödülünü Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı’dan aldı. İkinci olan Merve Uçar’ın ödülü Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu verirken, üçüncü olan Fulden Neslihan Dikici ödülü Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler’den aldı.

TÜRKİYE DÜNYA KONFEKSİYON İHRACATININ YÜZDE 10’UNA TALİP

Türkiye’de son 10 yılda hayal dahi edilemeyecek gelişmeler olduğunu belirten Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı, Türkiye’de güzel gelişmeler olduğunu söyledi. Yakıcı, “Türkiye’yi hepimiz bu noktaya getirdik, 10 seneden çok daha iyi durumdayız artık inovasoyn kalite ve ar-ge dönemidir. Ekonomi Bakanlığı olarak biz de üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. Bu gençler bugün Milano’ya, Londra’ya, Paris’e eğitime gidiyor gün gelecek oralardan buraya eğitime gelecekler” diye konuştu.

Türkiye’nin Avrupa’ya moda sunan, yenilik sunan konuma gelecek alt yapıya sahip olduğunu kaydeden Yakıcı şöyle konuştu;  “Türkiye 16 milyar dolarlık hazırgiyim ihracatı yapıyor, dünyada ise 350 milyar dolarlık konfeksiyon ihracatı oluyor bu tür etkinliklerle bu payımızı yüzde 10’a çıkaracağız.”

EGE BÖLGESİ 3 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT POTANSİYELİNE ULAŞTI

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, EİB 7. Moda Tasarım Yarışması Final Gecesi’nde yaptığı konuşmada; “Bir Kahve Molası Ticaret” sloganıyla yıllardır, Almanya, İngiltere, ABD, Japonya, Danimarka, İspanya, İtalya, Hollanda, Yunanistan gibi ülkelerde “Turkish Fashion Break” adını verdiğimiz organizasyonlarla yüzlerce Türk hazırgiyim ihracatçılarının yurtdışı pazarlardaki konumunu güçlendirmelerine öncülük ettik. İtalya’dan, Japonya’dan “VIP Alım Heyetleri”ni İzmir’e getirdik ve ihracatçılarımızla ikili görüşmeler organize ettik. Bu sayede Ege Bölgesi’nde hazırgiyim sektörü 3 milyar dolarlık ihracat potansiyeline ulaştı” diyerek Ege Bölgesi’ndeki ihracat potansiyeline dikkat çekti.

Emre Kızılgüneşler sözlerine şu şekilde devam etti: “Ege Hazırgiyim İhracatçıları Birliği olarak 1 milyar 200 milyon dolarlık ihracatına katkı sağlayan 850 ihracatçımızla, tasarımcılarımız arasında güzel bir köprü görevi görüyoruz. Bu yıl 7.sini gerçekleştirdiğimiz EİB Moda Tasarım Yarışmaları ile sektöre yüzlerce tasarımcı kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz.”

BİRİNCİYE 10 BİN TL ÖDÜL VE YURTDIŞINDA TASARIM EĞİTİMİ

EİB 7. Moda Tasarım Yarışması’nda birinci olan genç tasarımcı Gözde Karasoy 10 bin TL, ikinci olan Merve Uçar 6 bin TL ve üçüncü olan Fulden Neslihan Dikici 4 bin TL ödülün sahibi oldu. Yarışmada ilk üçe giren genç tasarımcılar, aynı zamanda yurtdışında 2 yıl süreyle tasarım eğitimi şansını da yakaladı.

Koreografisi Akif ÖRÜK tarafından hazırlanan, sunuculuğu da Tuğba Karaca Kuce tarafından yapılan gecede, Türkiye’nin tanınmış mankenleri Özge Ulusoy, Sema Şimşek, Selda Car, Didem Soydan, Ebru Öztürk, Ece Begüm Yücetan, Çağla Doğanbaş, Gülşin Diker, Elif Ece Uzun, Tuğba Melis Türk gibi ünlü mankenler finale kalan 10 genç tasarımcının 40 tasarımını sergiledi.

EİB 7. Moda Tasarım Yarışması’nın Jürisinde ise; Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği yönetim kurulu Başkan Vekili Burak Sertbaş, Moda Tasarımcısı Ertan Kayıtken, Moda Tasarımcısı Erol Albayrak, Moda Tasarımcısı Siren Ertan, Moda Tasarımcısı Özlem Kaya, Moda Tasarımcısı Zeynep Acar, Vogue Dergisi Editörü Barış Çakmakçı, Ayakkabı Tasarımcısı Gökhan Talay, Moda Tasarımcısı Nilgün Hepyalçın ve Moda Tasarımcısı Emre Erdemoğlu bulundu.

Yarışmanın ödül töreni sonrasında davetliler, DJ Ozan Çolakoğlu’nun  After Party‘deki performansıyla eğlenmeye devam etti.

EİB Moda Tasarım Yarışmalarına sponsor olan Has Otomotiv A.Ş.’nin kokteyl alanında sergilediği lüks otomobiller ve motosikletler ise konukların büyük ilgisi ile karşılaştı.

EİB 7. Moda Tasarım Yarışması’nda finalde yarışan isimler ve koleksiyonları;

Ayça KAPLAN – Meteora,

Çiğdem GÜRKAN – Fraktal,

Elif AKDEMİR – Metalik Efektler,

Gözde KARASOY – Spaceship Mood,

Merve ÇAPKAN – Fiber Optic Reflection,

Merve UÇAR – Elektronik Soyutlamalar,

Münire AYDINALP – İnşaa,

Fulden Neslihan DİKİCİ – Pandora,

Sanem KURT – Pixel wars,

Vera Nur AYDINBAŞ – Optician,

Fotoaltı: Defile 3-4 nolu fotolar soldan sağa; Tuğba Melis Türk, EİB Moda Tasarım Yarışması Üçüncüsü Fulden Neslihan Dikici, Ebru Öztürk, EİB Moda Tasarım Yarışması Birincisi Gözde Karasoy, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı, EHKİB Başkanı Emre Kızılgüneşler, EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, EİB Moda Tasarım Yarışması İkincisi Merve Uçar, Sema Şimşek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
EİB 7. MODA TASARIM YARIŞMASINI GÖZDE KARASOY KAZANDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin