Ekici, “Esnafa yaklaşık 2,5 milyarlık kazık”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esnafın ‘yazar kasa / POS isyanı’na CHP’li Ekici duyarsız kalmadı. Ekici hükümete seslenerek, “Tebliğ acilen değiştirilsin ve cihaz değişimine devlet destek versin”dedi.
Yeni nesil yazar kasa / pos sistemi uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinde başlıyor. Esnaf, kendi meslek kuruluşları aracılığıyla aylardır iktidara “bu yükü sırtımızdan alın, bize biraz daha zaman kazandırın” diye çağrı yapıyor. Ancak iktidar şu ana dek, yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanılma mecburiyetini getiren ve bu konuda süre kısıtlamasının yapıldığı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri’nde, esnafın beklentisini karşılamaya yönelik düzenlemeleri yapmadı.
TBMM Sanayi Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici esnafın isyanına ortak oldu ve yeni nesil yazar kasa kullanımı zorunluluğunun bir yıl ertelenmesi ve cihaz değişiminde devlet desteği talebine destek verdi. Yeni nesil yazarkasa fiyatlarının 1.400 TL ile 5.000 TL arasında değiştiğini, cihaz değişim maliyetinin toplamda esnafa en az 2,5 milyar liralık bir fatura çıkardığını vurgulayan Ekici “Ekonomideki belirsizlikler, seçim atmosferi ve şimdi de terör olayları nedeniyle işleri dibe vuran esnaf, ödedikleri bu bedelin üzerine bir de yazar kasa /POS bedeli ödeyecek durumda değil” dedi.
Yeni nesil cihazların kullanıma girmesiyle, eski yazarkasaların hurdaya ayrılacak olmasının ekonomi için büyük bir kayıp olacağını da vurgulayan Ekici, esnafın iş yerlerinde kullandığı eski yazarkasaların da belli bir ücret karşılığında alınıp yenisi ile değiştirilebilmesine imkan sağlanması gerektiğini belirtti.
Esnafın, yazar kasa POS firmaları ve satıcılarına ‘müşteri’ haline getirildiğini, bazı çevrelerin bu durumu ranta çevirme gayelerinin de görmezden gelinemeyeceğini ifade eden Ekici şu görüşleri dile getirdi:
Esnafımız için artık süre çok daraldı. İktidar, iki haftalık süre zarfında bu tebliği değiştirmek zorunda. Tebliğ değişikliğinde ise iki unsur yer almalı. Biri değişim için 1 yıllık süre uzatımı diğeri ise, cihaz değişimine devlet desteği. Bu konuda sergilenecek tutum, iktidarın esnafın dostu olup olmadığını da ortaya çıkaracaktır.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ekici, “Esnafa yaklaşık 2,5 milyarlık kazık”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin